Noi conditii de intrare in Bulgaria. Ce trebuie sa stii, daca mergi in vacanta in tara vecina

Guvernul bulgar a stabilit noi conditii de intrare in tara pentru romani, care vor putea trece in Bulgaria doar prin punctele de frontiera in care se afla personal medical.

CITESTE SI: Ziua cu cele mai multe noi cazuri de COVID din ultimele luni. 31 de morti si peste 1300 de noi imbolnaviri, in Romania

Astfel, Romania intra in zona verde, iar persoanelor care sosesc din zona verde li se permite intrarea in Bulgaria cu conditia prezentarii, pe langa documentele de calatorie, a unuia dintre urmatoarele documente:
un certificat digital european COVID-19 care atesta vaccinarea sau un document similar, care contine aceleasi date precum certificatul digital european COVID-19;

un certificat digital european COVID-19 care atesta vindecarea sau un document similar, care contine aceleasi date precum certificatul digital european COVID-19;

un certificat digital european COVID-19 care atesta testarea sau un document similar, care contine aceleasi date precum certificatul digital european COVID-19.

Intre categoriile speciale de persoane exceptate de la cerinta prezentarii de documente COVID la intrarea in Bulgaria se afla persoanele care tranziteaza tara, in cazul in care se garanteaza parasirea imediata a teritoriului acestui stat si copiii cu varsta de pana la 12 ani.

Noile reglementari intra in vigoare de la 1 septembrie, la miezul noptii.

Romanii vor putea intra pe pamant bulgar numai prin punctele de frontiera la care se afla si personal medical. Acestea sunt in numar de cinci.

P.T.F. Giurgiu – Ruse, judetul Giurgiu
P.T.F. Calafat – Vidin, judetul Dolj
P.T.F. Bechet – Oriahovo, judetul Dolj
P.T.F. Turnu Magurele – P.T.F. Somovit-Nikopol, judetul Teleorman
P.T.F. Vama Veche – Durankulak, judetul Constanta.

Romanii pot intra in Bulgaria si prin alte trei puncte de trecere, P.T.F. Ostrov – Silistra (judetul Calarasi), P.T.F. Zimnicea – Svishtov si P.T.F. Negru Voda – Kardam (judetul Constanta),, dar numai in cazul in care acestia pot garanta parasirea imediata a teritoriului tarii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.