Cresterea taxelor si impozitelor pentru anul 2022, in dezbatere publica, la Timisoara. Cum poti sa-ti spui parerea

TIMISOARA. Administratia Fritz vrea sa majoreze impozitele in 2022 pentru timisoreni, iar inainte de a fi votat in Consiliul Local, proiectul intra in dezbatere publica.

CITESTE SI:  Dominic Fritz in campanie electorala vs Dominic Fritz primar. Inainte, impozitele erau marite din incompetenta si disperare, acum e pentru binele timisorenilor

Practic, potrivit proiectului, din 2022 ar urma sa scoatem mai multi bani din buzunare pentru locuinte, iar cea mai mare crestere este prevazuta pentru persoanele fizice care au in proprietate cladiri nerezidentiale, adica folosite pentru activitati economice, si care vor plati un impozit de 3 ori mai mare. Pentru ceilalti timisoreni, pentru case si apartamente in care locuiesc, se va aplica o cota de 0,10% asupra valorii impozabile anul viitor.

CITESTE SI: ‘Primarul Dominic Fritz a mintit cand a dat asigurari ca pentru anul 2022 se gandeste la o relaxare fiscala’. Consilierii locali PSD anunta ca nu voteaza cresterea impozitelor la Timisoara

Conform calculelor facute de administratia Fritz, din cresterea de taxe si impozite preconizata, in 2022, la bugetul local se vor aduna in plus 18 milioane de lei.

Cu toate acestea, o parte dintre consilierii locali au anuntat deja ca vor vota impotriva cresterii taxelor si impozitelor.

Timisorenii care doresc sa isi spuna parerea despre proiectul privind majorarea darilor, o vor putea face miercuri, 08.09.2021, de la ora 17.00, in cadrul dezbaterii organizate de Primaria Municipiului Timisoara. Evenimentul se va desfasura in Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Timisoara, Bd . CD Loga nr. 1, et. 1 si prin platforma online ZOOM.

CITESTE SI: Administratia Fritz vrea sa creasca impozitele si taxele de anul viitor la Timisoara. Cat de mult se majoreaza darile timisorenilor in 2022 

Cei interesati pot trimite propunerile in scris la Directia Secretariat General – Serviciul Administraţie Locala sau in format electronic, la adresa: [email protected], pana la data de 06.09.2021, ora 12.00. Persoanele care doresc sa participe online la dezbatere, vor anunta pana cel tarziu in data de 06.09.2021, ora 15, intentia de participare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Proprietarii de garaje de pe Amurgului si Rasaritului de ce nu platesc de mai bine de 10 ani taxe pentru ele si teren? Poftim?

  2. Incompetenta politico-administrativa duce la cresterea impozitelor. E cel mai simplu si parsiv mod de a aduce bani la trezoreria primariei.

  3. Vai,dezbatere publica pentru cresterea taxelor si impozitelor!
    Evident intreaga populatie nu este de acord.Noi,toti timisorenii vrem o crestere de 10 ori.Ba nu, de 100 de ori crestere a taxelor .Auzi dezbatere publica.Sunt curios care va fi rezultatul.Sa mori de ris nu alta.Mai,fritz…….

  4. Fritz, ai inselat amarnic asteptarile timisorenilor. Eu nu te-am votat oricum.O serie de votanti regreta amarnic alegerea facuta.Cum sa cresti impozitele in plina pandemie intr-un moment in care unii abia se descurca de la o zi la alta.Si cu ce procente…!!Sa va dati demisia pentru incompetenta.Ce promisiuni ati avut in campanie si cu ce aberatii veniti acum?Singurul lucru bun este ca o sa trageti partidul in jos. Sper ca se vor destepta si restul timisorenilor, pentru ca cei mai multi au facut-o deja.

  5. Oare inteligentul asta de primar venit din tari dezvoltate ne va da si noua celor care platim impozitele o situatie a sumelor defalcate ??? ce taxe platim noi din aceste impozite ce suma se plateste pentru curatenia stradala?? cat se plateste pentru modernizarea trotuarelor??? etcccc ce se plateste din aceste sume astronomice, pe un bloc se iau un vagon plin de bani si noi mergem prin trotuare sparte , mizerabile etcc , ??????????

  6. Ceea ce nu inteleg este cum de sunt atat de „idioti” cei care emit consumuri de mii de KWh pe doua luni.
    B… lor faceti un calcul sau puneti un inginer cu vechime in domeniu sa faca acest calcul: la 60 de zile facturate cu 6.000 kwh revin la 100 kwh pe zi adica 4 kwh / ora adica, la 220 v inseamna 18 A (in medie; inseamna insa, ca lasand noaptea la o parte 8 ore ajungem la 27 de Amperi.
    V-ati pus intrebarea ca sistemul de distributie zonal (cabluri, posturi trafo, …) a blocurilor si alimentarea apartamentelor NU REZISTA la atatia AMPERI!
    Sau sunteti filozofi fara scoala (ma refer la nivelul de fizica de clasa X-a max clasa a XI-a). Ati terminat „scoala de dans si ???? ca maniere elegante in nici un caz)