Oameni izbiti de masini si raniti pe trecerile de pietoni ori in vecinatatea acestora, la Timisoara sau in judet. Avem insa de 3 ori mai putine accidente grave pe zebra decat in urma cu un an

TIMISOARA. Pietonii au fost mai atenti la traversarea soselelor in 2021, in prima jumatate a anului, in Timis. O spun politistii, care au intocmit noi statistici care indica mult mai multa prudenta.

CITESTE SI: Accident grav, langa Timisoara. Un copil si o femeie au fost raniti, dupa ce un sofer a intrat pe contrasens intr-o curba 

Astfel, in primele 6 luni din 2021, in Timis s-au inregistrat doar 4 accidente rutiere grave la treceri de pietoni, soldate cu tot atatia raniti grav pe zebra. In aceeasi perioada a anului 2020, in judet au avut loc 12 accidente, soldate cu 1 mort si 11 raniti grav. Tot pe trecerile de pietoni.

Scaderea numarului de accidente ar putea fi si o consecinta a prezentei mai sustinute a politistilor de la rutiera in trafic. Zilnic aproape au loc razii in Timisoara, dar si in judet.

Joi, in numai cinci ore, oamenii legii au legitimat 167 de timisoreni, au verificat 83 de masini si au aplicat 40 de amenzi, cu o valoare totala de 6598 de lei.

Politistii au lasat 16 soferi fara permis, 14 dintre ei pentru ca nu au acordat prioritate pitonilor aflati pe trecere, unul pentru ca a trecut pe culoarea rosie a semaforului, iar un altul pentru ca depasise viteza legala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Da asa este,toate meritele le revin oamenilor legii,deoarece ei dau multe amenzi si fac multe razii au scazut foarte mult numarul accidentelor,este foarte multa disciplina in trafic,se circula numai,cu viteza redusa,se da prioritate pietonilor la trecerile de pietoni,populatia ii apreciaza foarte mult pentru activitatea lor si are cea mai mare incredere si in statisticile prezentate de acestia,iar in viitor s ar dori sa se dea si mai multe amenzi,si nu trebuie uitati nici cei de la politia locala,care si ei au o contributie la starea generala(la disciplina din traficul rutier si nu numai).

    • Pai toată vara au gonit motocicletele și bolizii romilor de la nemți a și nici drac dintre autorități nu i-a deranjat. Abia de vreo 2 saptini incoace. Cind au plecat „minoritățile” tuciurii napoi la germanica, au început controalele. Merită lăudați abia cind om vedea un proiect mai amplu și mai ales CONSECVENT. Tare ma indoiesc. Cit despre Politia Locală, „Lipsește cu desăvârșire”. Nici prin parcuri nu vezi vreunul, nici prin centru, nici cartiere… Stau doar la șuete prin parcari, (cu orele, bașca cu motorul PORNIT), în mașinile noi luate de edil, din taxele plătite de cetateni. De ce nu sunt si ei monitorizați prin GPS, la fel ca masinile de gunoi?! Sa vadă cetățeanul ce le plătesc salariile, CUM FREACĂ MENTA funcționarii de la PL?