Au fost alesi avocatii pe care administratia Fritz ii angajeaza cu 24.000 de euro sa o apere in instanta in procesele cu functionarii care au dat in judecata primarul si Consiliul Local pentru ca noua organigrama e ilegala. Instanta deja a suspendat-o

TIMISOARA. Nemultumiti de felul in care a fost adoptata noua organigrama a lui Dominic Fritz, 33 de angajati din Primaria Timisoara l-au dat pe edil in judecata, dar si Consiliul Local.

Deja instanta a suspendat noua organigrama, socotind-o ilegala, si, pana la finalizarea procesului, a oprit toate deciziile primarului legate de schimbarile in randul personalului.

CITESTE SI: Organigrama lui Dominic Fritz, declarata ilegala de instanta. Deciziile primarului, deocamdata, suspendate. Oamenii se intorc pe posturi 

Dominic Fritz a convocat intr-o sedinta de indata Consiliu Local ca sa obtina acordul pentru angajarea unei firme de avocatura care sa reprezinte institutiile in fata judecatorilor in procesele cu functionarii care invoca ilegalitati in aplicarea ‘transparentei din primaria de sticla si in implementarea ‘revolutiei bunei guvernari’.

Primaria Timisoara anunta ca au fost depuse doua oferte din partea unor case de avocatura dornice sa asigure apararea in justitie:

In urma analizei ofertelor, comisia de evaluare a ales serviciile mai scumpe, cele ale casei de avocatura Stanila si Asociatii, careia ii va plati 117.810 lei, cu TVA, adica aproximativ 24.000 de euro.
Cabinetul de avocatura apartine decanului Baroului Timis, Sergiu Stanila.

Din comisie au facut parte city-managerul Matei Creiveanu, directorul directiei economice Steliana Stanciu si seful serviciului juridic Alin Macavei Hildan. Presedinte fara drept de vot al comisiei de evaluare a fost viceprimarul Ruben Latcau.

Angajarea aparatorilor, din banii timisorenilor, a fost motivata de Dominic Fritz prin aceea ca nu poate beneficia de o reprezentare echitabila in fata instantei cand chiar functionari de la departamentul juridic sunt vizati de noua organigrama, pentru ca exista relatii personale intre acestia si angajatii afectati de noile schimbari, iar asta ar putea altera impartialitatea si obiectivitatea.

Va reamintim, noua organigrama a primarului Dominic Fritz a fost gasita drept ilegala de catre judecatorii de la Tribunalul Timis saptamana trecuta, care au stabilit ca deciziile edilului legate de comasarea unor directii si mutarea unor oameni de pe o functie pe alta pentru a face loc ‘oamenilor noi’ sa fie oprite, deocamdata. Printre situatiile de nerespectare a legii se numara si faptul ca hotararea prin care a fost aprobata organigrama nu a fost supusa mai intai unei dezbateri publice.

Angajatii nemultumiti care impreuna cu sindicatul au formulat o plangere impotriva primarului Dominic Fritz si a Consiliului Local obtin astfel o prima victorie in justitie, insa aceasta nu e definitiva.

Este o sentinta asteptata, ne bucuram foarte mult de aceasta solutie data de instanta care ne este favorabila, confirma ca avem dreptate si, prin urmare, ca efecte, Primaria nu mai poate sa faca niciun demers pe care urma sa-l faca de acum incolo legat de organigrama, fiind suspendata punerea ei in executare. E adevarat ca termenul este de 60 de zile, timp in care noi suntem obligati sa depunem o cerere in contencios privind anularea HCL cu organigrama. Acolo se vor dezbate pe fond acele motive pe care noi le-am invocat si in cererea de suspendare. Atunci se va dezbate punctual lipsa al dezbaterii publice solicitate, lipseste transparenta care trebuia sa aiba loc si cu privire la aceasta hotarare.

Am spus ca trebuie sa inregistram actiunea cu privire la anularea HCL, dupa cele 60 de zile s-ar reveni la hotararea cu organigrama. Noi avem suta la suta interesul sa depunem aceasta cerere. Chiar azi am inregistrat la Tribunalul Timis, pe sectia civila, 3 cereri de chemare in judecata pentru 3 colegi contractuali, prin care solicitam anularea dispozitiilor individuale de concediere. Avem termen de 30 de zile sa le inregistram la instanta, la sectia litigii de munca. Tot astazi, si la functionari, pentru 7 persoane, care ne-au imputernicit cu semnatura sa contestam dispozitiile individuale privind eliberarea din functia publica. Am depus la Registratura Primariei Timisoara o plangere prealabila in reprezentare celor 7 functionari publici.”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro , dupa prima decizie a instantei, Tiberiu Negrei, liderul Sindicatului Liber al Angajatilor din Primaria Timisoara.

Cei 33 de angajati care au cerut in justitie anularea organigramei lui Dominic Fritz sunt: Lavinia Bucatea, Mircea Mara, Cristian Hoarca, Cristian Caragiov, Sergiu Chiu, Adrian Bere, Elena Tischer, Iudit Bere, Mihai Valceanu, Oana Munteanu, Mirela Gosa, Alina Belu, Ana Georgiu, Mirela Cipu, Laura Prelucan, Adrian Aldea, Mirela Toc, Alexandru Rogobete, Marius Suciu, Culita Chis, Gabriela Borcsi, Doina Purdea, Vlad Cheta, Vasile Cioca, Paul Nadinov, Andrei Bandrabur, Cristina Prodan, Adrian Colojara, Mioara Astfanoaie, Adela Balajel, Florian Crisovan, Rodica Aurelian, Cosmin Colongin.

Va reamintim, noua organigrama a primariei, prezentanta de Dominic Fritz, care prevede tot atatea posturi cate sunt si acum in cadrul municipalitatii (644), insa din 27 de directii au ramas 17, a intrat in vigoare la inceputul lunii august, dupa ce a fost aprobata in Consiliul Local la jumatatea lunii iunie. Aceasta prevedea desfiintarea a 80 de posturi, majoritatea vacante, si angajarea altor 100 de oameni. De asemenea, primarul a anuntat 9 pozitii de manageri de cartier si un post de gradinar sef, acestea din urma insa nu s-au mai regasit pe lista finala.

Din concediu, primarul Dominic Fritz a anuntat ca va contesta decizia instantei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Robulache era mic copil pe langa astia la futere de bani publici.La fel si in infintari de tot felul de centre,asociatii toate cu numiri pe pile.De ce nu se desfinteaza serviciul juridic al primariei?
    Din pacate orasul se transforma incet intro cocina de murdar ce este.

    • Este o cocina demult. Unii au impresia ca sunt pe viata in primarie…asta se intampla cand ai dat o spaga.

      • Mai bine ar fi angajat primaria pe cineva sa curete haznaua aia de scursurile instalate pe viata. Niste baieti de prin bulgaria, ucraina etc.

  2. Si daca Friț pierde procesul cine plătește cei 24000 de euro?

    • De data asta ÎL SUSȚIN TOTAL pe Fritz. Ca doar de asta nNU l-a mai vrut lumea pe Robu,.in primul rind că a pus pe functii de conducere toti LACHEII LUI
      PARVENIȚI I INCAPABILI. Deci vrem ca Fritz SA LUPTR PINA LA CAPĂT! Dacă nu plătește avocați f. buni, VOM PLĂTI NOI CETĂȚENII ÎNSUTIT MAI MULT prin capusarea bugetului de către mafia funcționarilor bugetari INCOMPETENȚI, TRINTORI siI CORUPȚI. Sunt veritabile CLANURI întregi angajate în PMT, în dauna publică.

      • Da, sigur, lupta Fritz, lupta sa isi puna proprii lachei in functii.

  3. 117.810.000 lei, cu TVA = 24.000 euro ?????

    • Euro nu mai e 4- 4,5 ron de mult 🙂

  4. Ca doar toate viloaiele țiganilor au fost cistigă ten instanta cu Primaria. La fel si Spitalelele ptr care Primaria apoi plătește de ani buni CHIRII EXORBITANTE CLANURILOR ȚIGĂNEȘTI. Tot mulțumită juriștilor primariei.Au tras mai mult cu dușmanul. ..

  5. de cand a venit Fritz, Primaria arunca cu bani in toate directiile. Castiga doar ofertele cele mai mari. Astia mai „saraki” nici nu ar mai trebui sa depuna oferte. Dupa aia , vIne Primaria si mareste impozitele. ASTA ESTE CE ATI VOTAT : PRIMARIA PLATESTE CELE MAI SCUMPE SERVICII. UNDE SE DUC BANII ACEIA ? DE ASTA AU MARIT IMPOZITELE . UNDE ESTE ECONOMIA ? Nivelul cheltuielilor din primarie a explodat !

  6. Mi se pare mie,sau fritzulake isi bate joc de noi……grupa mare!!Dintre toti primarii pe care i-a avut orasul asta in ultimii 30 ani,fritzulake este de departe…cel mai incompetent,tupeist,fara respect pentru contribuabili si……..cu steag curcubeu..
    Nimeni nu a avut pina acum curajul sa-si bata joc in asemenea hal de renumele si banii orasului.Si cind te gandesti ca nici nu e roman,nu are domiciliu in Timisoara,nu stim ce studii are,si ce ,,hram,, poarta…..Ce-i de facut?Sunt totusi banii si orasul nostru……

  7. 220 lei pe ora e cat avea Robu din toate functiile cumulate, bugetare, adica din banii nostri. Mai punem si pe nedespartitul sofer Vasile si depasim. Sa fie intr-un ceas bun, orice compromis e mai bun decat blocajul asta! Daca castiga reclamantii, nu-i vad bine. Ori vor „face treaba” ca inainte si vor fi declarati incompetenti si zburati, ori se apuca de munca. In ambele variante castiga cetatenii, cu sau fara celebritatile cunoscute pe scaun.

    • atat sa mai castigi tu toata viata ta cat vor avea contribuabili de castigat din manevra asta

    • Draguta,daca nu te superi,Robu avea un CV:inginer,profesor universitar,rectorul Politehnicii….despre ce vorbim??
      Fritzulake e pe nicaieri,si ca studii,meserie(are vreo meserie?)si ca atitudine fata de oras….Nu mi-a placut nici Robu,dar
      fritzulake…….e neispravit rau de tot..Si l-am votat ….imi vine sa-mi fracturez degetele….

    • Băi cre*inule tu ai calculat câți bani aruncă primăria Timișoarei pe salariile consilierilor acestui șarlatan ??
      Tu ai calculat câți bani a pierdut orașul de când este tandemul Fritz-Ruben la conducerea orașului ?
      Tu ai ideie ce se putea face în Timișoara cu 100 de milione pe care trebuie să-i plătim din cauza acestor gunoaie în kurul cărora stai toată ziua băgat cu capul ??
      Cât de psihopat poți să fii să tot faci comparație cu Robu pe teme care nu au nici o legătură cu subiectul ?
      Tu ești de departe cel mai cret*n postac pensat cu pene în cap și kur !!

  8. LA CAT A FURAT ?:

    – CULITA

    – BERE

    – BORCI

    – ALTE NEAMURI

    CAT E BUGETUL FURAT DE ACESTIA …OHOOO AI DE CAPUL MEU

    DE VERIFICAT TOATA LINIA DOMN FRITZ SI VEI VEDEA

  9. Da sa chemi ca si martori pe protejatii lui Culita

    1. Goia , Nicola , si restul trupei

    2. Bere si Familia

    3. Dragila Andrei , Blaga Lucian si altii