Operatiune de salvare unica in Romania. Victima coborata in rapel din turnul Tezaurului, la Casterul Huniazilor. Foto si video

Desfasurare impresionanta de forte pentru salvarea unei victime aflate in turnul Tezaurului din Castelul Huniazilor, din Hunedoara. Salvatorii au fost nevoiti sa se foloseasca de o targa si de corzi pentru a cobori persoana ranita,.

CITESTE SI: Apel disperat de la Centrul de Transfuzii Timisoara. E urgent nevoie de sange din 3 grupe. Salveaza o viata! 

Intreaga operatiune a fost doar un exercitiu al pompierilor, alaturi de alpinisti din Hunedoara. Salvatorii au urcat pe acoperisul castelului pana au ajuns in apropierea turnului. Aici au fost amplasate corzile si pusa  la punct o tiroliana.

Victima a fost urcata pe targa si asigurata, coborata apoi pe marginea zidului castelului,  dupa care a fost dusa cu mare atentie pana la nivelul solului, insotita de unul dintre salvatori. Pe podul de intrare in castel, ranitul a fost asteptat de echipajul de la ambulanta.

De targa a fost legat si drapelul Romaniei, aratand ca si in tara noastra s-au executat asemenea misiuni de mare complexitate.

Intreaga operatiune a fost urmarita de zeci de oameni, care s-au aflat pe podul ce asigura intrarea in castel si care i-au aplaudat pe salvatori.

Acesta este al doilea exercitiu in doua zile pe care il fac pompierii din Hunedoara alaturi de alpinisti. Luni salvatorii au scos o victima dintr-o masina aflata pe o panta cu inclinatie foarte mare.

In cadrul antrenamentului de luni au fost luate in considerare trei scenarii: posibilitatea exploziei masinii, victima constienta blocata in interior si scoasa prin spatele autoturismului si scoatere victimei din autovehiculul care are usile blocate si trebuie folosite sculele de descarcerare grea.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.