Tara care a inceput sa administreze a treia doza de vaccin anti-COVID

Nu a mai asteptat o decizie de la autoritatile de sanatate internationale si a dat startul vaccinarii cu a treia doza de vaccin.

CITESTE SI: Aproape 400 de noi imbolnaviri cu COVID si 2 decese, in ultimele ore in Romania. 15 cazuri noi in Timis

Israelul a inceput, vineri, sa administreze a treia doza de vaccin anti-COVID persoanelor cu varsta de peste 50 de ani, dupa ce a decis, in cursul noptii, sa scada varsta minima, in speranta reducerii numarului de cazuri de infectari cu varianta Delta.

In urma cu doua saptamani, Israelul a lansat o campanie pentru a permite persoanelor cu varsta de peste 60 de ani sa li se administreze o a treia doza de vaccin, in principal de la laboratoarele Pfizer/BioNTech, desi Agentia americana pentru Medicamente (FDA), ale carei recomandari sunt urmate de autoritatile israeliene, nu s-a pronuntat asupra acestei chestiuni.

In noaptea de joi spre vineri, premierul israelian Naftali Bennett a anuntat ca varsta minima pentru primirea acestei doze de rapel a fost redusa la 50 de ani, scrie stirileprotv.ro.

Campania de vaccinare a populatiei in varsta de 60 de ani si peste este un mare succes (…). Aceasta este o etapa importanta in lupta impotriva variantei Delta si fac apel la toti cei peste 50 de ani sa se prezinte incepand de maine (vineri) dimineata pentru a se vaccina”, a afirmat el intr-un comunicat, precizand ca aceasta decizie a fost validata de un comitet de experti.

Peste 775.000 de israelieni au primit o a treia doza de vaccin anti-COVID-19, potrivit ultimelor date ale Ministerului Sanatatii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.