In plin scandal legat de macelul copacilor de pe Bogdanestilor pentru dezvoltarea in forta, Primaria Timisoara se scuza pentru noi taieri de pomi si acuza Horticultura de incompetenta

TIMISOARA.  Vii reactii au aparut in spatiul public dupa ce au fost publicate imagini cu zeci de copaci sanatosi si vigurosi cazuti sub drujbe la Timisoara pentru ca stateau in calea dezvoltarii in forta pe Calea Bogdanestilor, aflata in santier de modernizare.

Administratia Fritz recunoaste ca nu-si poate onora promisiunile din campania electorala cand ii asigura pe timisoreni ca nu va mai taia copaci asa cum se intampla in vremea lui Nicolae Robu. In jur de 160 de arbori sunt in planul de taiere doar pe Bogdanestilor, aceasta dupa ce mai multi pini au fost pusi la pamant la intrarea pe strada Mareseal C-tin Prezan, unde un intreg spatiu verde a fost complet demolat.

Pentru a mai abate atentia opiniei publice de la cele ce se petrec pe Bogdanestilor, Administratia Fritz anunta ca e nevoita sa apeleze la  SALVO, formatiunea voluntara a primariei, ca sa taie pomii putrezi sau periculosi din oras. Asta dupa ce, spun reprezentantii municipalitatii, ar exista nu mai putin de 500 de sesizari in acest sens, unele vechi chiar si de 2 ani.

CITESTE SI: Consilierul personal al lui Dominic Fritz, pus in Consiliul de Administratie de la Horticultura, la Timisoara

Potrivit Primariei, zilele acestea, in mai multe parcuri din oras, specialistii arboristi de la SALVO fac lucrari de toaletare a copacilor si indepartarea celor bolnavi sau foarte batrani.

SC Horticultura SA este compania care are prin contract obligația să întrețină parcurile din zona centrală. Am transmis companiei o notificare ce avea ca termen de rezolvare perioada 21-30 iulie, prin care s-a solicitat eliminarea crengilor uscate din arbori și tăierea arborilor uscați, care puneau în pericol trecătorii din parcurile ILSA/Mocioni, Regina Maria (Poporului) și Justiției. În plus față de termenul limită 30 iulie le-am acordat o perioadă de grație de 10 zile.

Conform datelor noastre, SC Horticultura SA are peste 500 de sesizări nerezolvate, unele chiar din 2019. Toate se referă la toaletări de crengi uscate și la tăieri de arbori uscați, care reprezintă un potențial pericol pentru cetățeni și bunurile din spațiul public. Aceasta înseamnă că societatea Horticultura nu își respectă responsabilitățile contractuale și nu gestionează cu profesionalism zestrea verde a orașului„, au anuntat reprezentantii Primariei Timisoara pe Facebook.

Conducerea primariei pretinde ca a transmis adrese si mustrari celor de la HORTICULTURA.

S-au facut rapoarte, notificari, adrese, este o comunicare intre administratia companiei si Consiliul de Administratie, a fost notificata administratia. S-a facut si o mustrare scrisa si, probabil, vor urma si alte masuri”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Ruben Latcau.

Va reamintim, la mijlocul lunii mai a avut loc un scandal public intre viceprimarul Ruben Latcau si directorul SC Horticultura, Andrei Dragila, dupa ce acesta din urma a sustinut ca vicele i-a cerut imperativ demisia, pentru a-si pune colegii pe posturi de conducere, dar si ca s-au facut presiuni asupra lui si ca ar fi fost intimidat.

CITESTE SI: ‘Ruben Latcau mi-a cerut demisia din postul de director, spunandu-mi ca trebuie sa aduca oameni noi in posturile de conducere’. Seful Horticultura spune ca a fost intimidat si s-au facut presiuni asupra lui

Finele lunii iunie a fost marcat de un alt scandal in care a fost implicata Horticultura. Consilierul Local Roxana Iliescu anunta ca zeci de mii de flori se ofilesc in serele companiei, dupa ce Administratia Fritz a dat ordin sa nu fie plantate in jardinierele din oras inca din aprilie, iar ghivecele au stat luni de zile goale. La randu-i, conducerea primariei a dat vina pe Horticultura care ar fi facut o comanda mai mare de flori decat si-a dorit si de aceea a refuzat-o.  Dupa valul de critici facute de timisoreni in mediul online insa, Dominic Fritz s-a vazut nevoit sa salveze florile din serele Horticultura si sa le planteze in jardiniere.

CITESTE SI: Dupa valul de critici, primaria incepe sa umple cu flori jardinierele ce zaceau goale de luni de zile la Timisoara, pentru ca Administratia Fritz a decis in primavara sa nu le mai planteze

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Taiati bai trogloditilor copacii falnici si plantati in loc ciurucurile voastre fara coroana,care produc doar frunze,nu fac umbra de loc,niste pomi mai uriti nu am vazut,si moda asta cu pomii se transmite si la alti primari ,, destepti ,, exemplu la Sannicolau Mare,unde acest frezor a scos pomii frumosi punind in loc niste uritenii si exemplul l au urmat si il vor urma si alti primati inclusiv de la sate,ar trebui vazut daca nu cumva este una si aeeasi firma furnizoare,sau altele inrudite,aceeasi treaba si la pavaje,cind ei aveau in localitatile lor probleme stringente care asteptau rezolvare,nerezolvate nici azi,ce si au zis i a sa punem noi pavaje,ca daca locuitorii nu calca pe pavaj,tusesc si stranuta.
    In aceasta tara nu exista oameni competenti sau sint si stau ascunsi care sa conduca la toate nivelurile,s a vazut in 32 de ani,trebuiesc importati sau sa ne ia vreo tara vestica sub aripa,alta sansa nu este,nici in 320 de ani de acum inainte.

    • inca nu credeti ca scopu satanistilor e distrugerea completa. treaba voastra. va veti trezi cand va fi prea tarziu.
      satanistii urasc tot ce e frumos. e suficient sa va uitati la ‘arta’ lor, la arhitectura, filmele muzica promovata, lgbtx si alte scarbosenii

  2. Mi-e clar. Agenda lui Fritz = transformarea Timisoarei intr-un mic Bucuresti sufocant, fara spatii verzi si plin de beton si sticla, totul in numele „modernizarii” orasului. O sa ajunga Craiova sa arate mai bine decat Timi…

    Incredibil. Deja vu dupa deja vu. Da, pe Prezan am avut senzatia ca sunt pe Calea Mosilor din Bucuresti, dupa ce au taiat toti pomii in numele largirii bulevardului. Bravos Fritz!

  3. Ba toți sunteți injinieri dacă va rănește o crenguta luați în pola toata primăria..faptul că acești oamenii fac voluntar treaba unora care sunt plătiți sa faca acest lucru..Cea ce nu mi se pare corect.dar asta e alta discutie..și acest lucru va deranjează postav de 2 lei ce sunteți.. toaletele ecologice care imput orașul nu va deranjează..gunoaie umane ce sunteți. Mulțumiri acestor voluntarii ca fac treaba dezinteresați

    • Trezeste-te si tu, in fiecare zi oamenii isi dau seama ca au fost inselati. Din pacate, acest episod de derapaj politic ne va costa inca cel mult 3 ani.

      Timisoara, capitala europeana, va fi cel mai mare esec a lu Fritz si atunci va da cu subsemnatul. Evident si atunci, nu va fi vina lui. Va fi vina lu Ciuhanda, Robu, a lu ala de la Horticultura, ala de la pietr, el nu va avea nici o vina. El este pur si inocent!

  4. Fritz si USR sunteti niste barbari. Ati inselat lumea!

  5. Voi chiar sunteti trompeta PNL? De ce nu scrieti ca proiectul Bogdaestilor a fost facut de Robu si ca primaria acum a mutat mai multi copaci si ca n-are cum sa-i mute pe toti odata ce proiectul a fost facut pentru ca ar intarzia constructorul? De ce nu scrieti ca orice modificare a unui proiect dureaza timp si aprobari si modificari de termene contractuale?
    De ce nu scrieti ca primaria urmeaza sa planteze de doua ori mai multi copaci maturi, nu schijele lui Robu, decat o sa se taie pe Bogdanestilor? PS Eu stiu ca ai mei au mintit in campanie de-au rupt si mint si acum de ingheata apele si fac exact ce facea Robu, ca deh macar sa termine ce-a inceput ala, dar am sarcina de la sefi sa scriu toate astea. Sunt postac si pentru asta primesc banutii, putini ce-i drept, dar nu ma pricep la altceva. sa traiti!

  6. Sunt niște cretini, planeta moare și ei taie copacii, surse de oxigen… Cat poți fi de imbecil? Și plantezi în loc, ce? Niște mizerii de arbori care au trunchiul de un deget? Ala va ajunge la dimensiune cât de cât normala în vreo 10 ani, asta dacă nu vom fi acoperiți de asfalt. Fritzule, mai prinzi tu un mandat la anul și la mulți ani!!!

    • Pana una alta, in inca 3 ani poate distruge foarte multe lucruri frumoase din orasul asta, Sincer, o sa regretati si voi ca l-ati ales cum am regretat si noi ca l-am ales pe Nicusor Dan sau pe inginerita de pe Sena, Clocotita Armand.

  7. Mai Nelutule, dupa modul cum scrii pare ca ai intelege ce urmeaza sa iti spun. Daca tu tai un copac matur, cu un coronament bogat, iti ia 15 ani ca sa poti aduce noul copac plantat la starea celui pe care l-ai taiat. Basically, te vei coace la umbra stejarului falnic din viitor. Multe alte orase au facut aceasta greseala fatala, altele si-au pastrat copacii si sunt renumite pentru bulevardele lor umbroase.
    Un bulevard cu umbra valoreaza mai mult decat orice largire, atat din punct de vedere pietonal, cat si pentru conducatorul auto, caruia nu ii mai fierbe asfaltul sub cauciucuri.
    Dar mno, voi la USR sunteti cu coorul in doua luntre: vreti sa fiti eco, dar vreti sa faceti si betoane in detrimentul zonelor verzi. Va fac lipeala cu un prieten de al vostru de la PSD, Negoita pre numele lui sau Betonita cum il alinta cunoscutii…

    • Clasică minte mică și aiere de idiot crescut în mahalaua București !
      Ca să ai un bulevard umbros, prima condiție este să ai BULEBARDUL băi CRETINULE !!!!!
      Toate bulevardele din Timișoara care s-au modernizat sau se vor moderniza datorită NARCISISTULUI ROBU peste 15 ani vor fi unele dintre cele mai frumoase din țară ! Indiferent dacă ne place sau nea plăcut de acest om !
      Încearcă să nu mai mănânci kakt indiferent cât ești de flamand !!

    • Metropolele cu bulevarde frumoase umbrite de copaci falnici au avut parte de edili cu viziune, care n-au stat sa asculte de oracaielile tuturor prapaditilor. Dar atunci nu exista internet de-asta ieftin, plin de comentarii cum nu se poate mai ieftine.

  8. Nu stiu cit de ,,incompetenta ,, e Horticultura….Stiu insa sigur,ca fritzake ,ne-a ..tras-o,, maxim!!!!Un imbecil neroman,necrestin,fara studii,lgbt-ist si pro migranti,nu are nici macar domiciliu de Timisoara!!Si netrebnicul asta,cu ,,haita,, lui de nenorociti,DISTRUGE orasul !!!Pe el si pe mama lui(daca are)!!!!!

    • Ia spune stela, daca ti-a tras-o cum zici tu, e bun neamtul de ceva? nu de alta, dar s-ar putea sa vrea si altele. Da-le un sfat, ca de la o femeie cu experienta,

  9. Zic numa sa ne-o sujeti ma sclavilor fac ce vrea muschiul meu in oras tai tot si torn beton mai ducetiva spre pola mea cu ecologismul vostru cu tot ….Gunoaielor daca o creanga raneste pe careva sariti de cur in sus asa ca mukles utuva in ghura de sarakii

  10. dragi voluntari Salvo sa va dea Dumnezeu sanatate ..voi sunteti bine intentionatii dar cineva doreste sa va pateze imagine ..eu nu ma mandresc ca Timisoara are o asa echipa de voluntari dar uni va vor condamna ca faceti jocurile domnului primar CARE 100% nu va prea inghite umbla barfe prin urbe ca va vor schimbatii caci vrea sa deie serviciul unora din ONG-urile cu care defila ..
    Respect Salvo

  11. E vorba de reteaua 5G. Nu poate functiona optim din cauza copacilor mari. Urmariti si in alte orase unde se implementeaza si veti intelege!

    • Bah esti prost tiau dereglat neuronul cu 5g-ul matii de idiot ..voi realizati ca mai bine nu va nasteati ,,sunteti prosti gramada

      • La astia implementarea defectuoasa a 5G ii face sa prinda Antena3 direct in creierul mic (singurul pe care il au).

  12. tuva-n gura de useristi

  13. întrebații pe cei din Bogdanestilor, dragi jurnalisti
    Oamenii locului au câte o poveste pentru fiecare copac ucis
    Unii stăteau in calea dezvoltării în forța
    Altii doar în calea drujbelor
    Vedeți pe Prezan, unde au tăiat e morman de moloz
    Pe Sudului intre carosabil si blocurile de lângă giratoriu au tăiat inutil, acum este gol
    Proiect Robu, finalizare Friz
    Dragi aleși, cetățenii vad și înțeleg
    Fiecare în cartierul lui
    Ce se va întâmpla?
    Vot ,
    masiv negativ
    Asta este destinul tarilor mici

    • Ce săi întrebe pe cei din Bogdanestilor băi cretinule ?? De unde vor face rost de prune și corcodușe pentru gem și țuică ?? Ce este negativ in modernizarea unor străzi care trebuiau făcute așa cum vor arăta după modernizare de cel putin 20, 3ü de ani !!
      Ce știi tu cretinoid despre țările mici ??
      Așa cum datorită lui Stan Vidrighin Timișoara are canalizarea, la fel datorită lui Robu Timișoara va avea străzi si bulevarde moderne !!
      Copacii cresc la fel ca și copiii sau nepotii tăi care vor ajunge să trăiască într-un oraș modern, tu full idiot tu !!!