Defilare militara si muzica de fanfara. Ziua Imnului sarbatorita in Piata Libertatii din Timisoara. Foto si video

TIMISOARA. Moment solemn in Piata Libertatii din Timisoara de Ziua Imnului National, joi.

CITESTE SI: Inca o medalie pentru Romania la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ciprian Tudosa si Marius Cozmiuc, argint la dublu rame

Ceremonia din centrul Timisoarei a inceput cu o scurta slujba religioasa, dupa care a urmat discursul prefectului Zoltan Nemeth.

La ceremonie a fost prezent si presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, iar primaria a fost reprezentata de viceprimarul Cosmin Tabara.

A urmat un spectacol muzical sustinut de Fanfara Militara a Brigazii 18 Cercetare Supraveghere Decebal, care a  acompaniat si un cor bisericesc ce a intonat imnul de stat.

Solista de muzica populara Cristina Teodora Stanciu a interpretat unul dintre cele mai iubite cantece – „Noi suntem romani”.

Evenimentul s-a incheiat cu defilare militara.

Data de 29 iulie marcheaza Ziua Imnului National al Romaniei – ‘Desteapta-te romane!’, simbol al unitatii Revolutiei Romane de la 1848.

La originea Imnului National al Romaniei se afla poemul ‘Un rasunet’ de Andrei Muresanu, pe o melodie culeasa de Anton Pann.

Continutul patriotic si national al poeziei a fost de natura sa insufleteasca numeroasele adunari ale militantilor pasoptisti pentru drepturi nationale, mai ales din Transilvania, Nicolae Balcescu numind acest imn ‘o adevarata Marsilieza romaneasca’.

‘Desteapta-te romane!’ a fost ales ca Imn National al Romaniei imediat dupa Decembrie 1989 si consacrat prin Constitutia din 1991.

Conform Constitutiei Romaniei, Imnul National este considerat simbol national, alaturi de drapelul tricolor, stema tarii si sigiliul statului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.