Premiera in Europa. O tara interzice intrarea pe teritoriul sau a turistilor nevaccinati impotriva COVID-19. De cand intra in vigoare aceasta masura

In plin sezon de concedii, o tara din Europa a luat decizia de a permite intrarea pe teritoriul sau doar cu un certificat de vaccinare recunoscut. Turistii care nu sunt imunizati nu isi vor putea face vacanta aici.

CITESTE SI: Dumbravita, in continuare localitatea cu cei mai multi oameni vaccinati din Romania. Se mentine in top 10 national inca o comuna de langa Timisoara

Cei care vor calatori in Malta, vor trebui de saptamana viitoare sa prezinte dovada vaccinarii impotriva COVID-19. Anuntul a fost facut de ministrul sanatatii din Malta, in contextul cresterii numarului de cazuri de coronavirus.

Dovada vaccinarii va fi obligatorie începand cu 14 iulie, a anuntat ministrul sanatatii, Chris Fearne, in cadrul unei conferinte de presa.

Incepand de pe 14 iulie, orice persoana care soseste in Malta trebuie sa prezinte un certificat de vaccinare recunoscut: un certificat maltez, unul britanic sau unul al Uniunii EuropeneVom fi prima tara din Europa care ia aceasta masura„, a spus ministrul Sanatatii din Malta.

Malta le cere in prezent numai calatorilor din Marea Britanie sa prezinte dovada vaccinarii, în timp ce vizitatorii din alte tari europene pot intra cu un test PCR negativ, scrie digi24.ro.

Copiii care isi insotesc parintii vor trebui sa prezinte un test PCR.

Malta recunoaste in prezent certificatul digital COVID al UE, cel britanic emis de National Health Service sau cele emise pe teritoriul sau.

Noile conditii de intrare au fost anuntate la cateva ore dupa ce Malta a raportat 96 de cazuri de coronavirus, a patra zi consecutiva in care numarul de cazuri s-a dublat in 24 de ore.

Majoritatea acestor cazuri sunt legate de calatorii de peste hotare, cu focare semnificative depistate in randul studentilor care viziteaza Malta pentru a studia engleza ca limba straina.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.