Reciclam responsabil chiar si pe canicula, la Timisoara si in judet. Foto

TIMISOARA. Odata cu startul sezonului estival temperaturile au crescut si fiecare dintre noi consuma mai multe lichide. Fie ca este vorba despre bauturi racoritoare, o bere in timpul meciurilor de la Campionatul European sau o simpla sticla de apa, cantitatea de deseuri provenite de la ambalaje creste. Acesta este si motivul pentru care nu trebuie sa uitam de depozitarea corecta a deseurilor reciclabile.

RETIM ii sfatuieste pe timisoreni sa continue sa recicleze deseurile. Odata consumat lichidul din sticlele de plastic acestea trebuie pliate, turtite sau strivite. Inainte de a fi puse la recipientul corespunzator, acestea trebuie de asemenea curatate. Deseurile din plastic se depoziteaza numai in pubela galbena sau in sacul galben.

Acelasi procedeu se aplica si dozelor de suc, bauturi energizante sau bere.

In cazul recipientelor din sticla, acestea trebuie si ele clatite cu apa inainte de va debarasa de ele. Sticlele trebuie puse in clopotele verzi amplasate in diferite zone din localitate. In cazul in care duceti sticlele intr-o plasa de plastic la container, sacosa nu trebuie aruncata in interiorul clopotului verde, ci dusa in pubela galbena.

Va reamintim, echipele RETIM vor incepe sa lipeasca etichete galbene pe tomberoanele in care gasesc continut necorespunzator. Pe acestea va fi mentionat ce nu s-a depozitat corect in recipientul respectiv. Daca timisorenii nu vor respecta indicatiile de pe aceasta eticheta, la urmatoarea trecere a masinilor de salubrizare se va aplica o alta, de culoare rosie. Si pe aceasta se va specifica ce deseuri nu au fost aruncate corect, insa de aceasta data gunoiul nu va mai fi ridicat.

De asemnenea, autoritatile vor putea aplica si amenzi in cazul in care timisorenii nu vor incepe sa recicleze corect.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.