Furtuna a prabusit acoperisul statiei de tratare a apei de la Sannicolau Mare si a pus la pamant stalpi de inalta tensiune. Foto

TIMIS. Furtuna care a lovit vineri Sannicolau Mare a creat probleme si la statia de tratate a apei din oras.

CITESTE SI: Prapad la Sannicolau Mare. Vantul a smuls acoperisul bisericii catolice. Grindina cat oul de porumbel. Video 

In jurul orei 22.00, sub presiunea cantitatii mari de apa cazute si a vantului puternic, acoperisul statiei de tratare a Aquatim s-a prabusit peste echipamentele care realizeaza controlul automatizat al procesului de tratare.

De asemenea, patru stalpi de tensiune care alimentau forajele de pe frontul de captare Sanpetru au fost pusi la pamant afectand astfel alimentarea cu apa a statiei.

CITESTE SI: A batut grindina in Timis, oamenii au primit mesaje RO Alert de Cod Rosu de vijelie pe telefoane. Strazi din Timisoara si localitati fara curent electric. Video 

Echipele de la Sannicolau Mare au actionat prompt, au trecut tratarea apei pe modul manual si au asigurat distributia apei din rezervorul statiei de tratare. Pentru rezolvarea imediata a problemelor cu tensiunea electrica ce alimenteaza foraje de pe frontul Sanpetru, au fost aduse de la Timisoara si Jimbolia patru generatoare electrice. In prezent se lucreaza pentru repunerea in functiune a liniilor de tensiune.

Ca urmare a faptului ca în ultimii ani ne confruntam tot mai des cu furtuni violente ce afecteaza stalpi de inalta sau medie tensiune, anul trecut am luat decizia de a achizitiona mai multe generatoare electrice, echipamente performante si omologate. Eficiența acestor echipamente a fost dovedita de mai multe ori in cazuri de necesitate, asigurand functionarea utilajelor pana la remedierea defectelor”, a declarat Gheorghe Stanean, director tehnic Aquatim SA.

Va reamintim, vineri seara la Sannicolau mare o furtuna a facut prapad. Din cauza vantului puternic si a grindinei au fost distruse culturi, iar acoperisul bisericii catolice din localitate a fost luat de vant si doborat la pamant.

CITESTE SI:  Probleme de tratare a apei la Statia din Buzias. Tarife reduse pentru utilizatori 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.