Zeci de mii de vaccinuri care se apropie de expirare vor fi distruse. Anuntul lui Valeriu Gheorghita

Romania va distruge 35.000 de doze de vaccin AstraZeneca, al caror termen de expirare este 30 iunie, a anuntat, joi, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita. Decizia, ca si cea a inchiderii unor centre de vaccinare, vine in conditiile in care interesul populatiei pentru vaccinarea anti-COVID este intr-o scadere accentuata.

CITESTE SI: 2 cazuri noi de COVID la Timisoara, alte doua in judet. Mai sunt internati 43 de pacienti in spitalele din Timis 

„Pe 30 iunie expira 35.000 de doze de vaccin AstraZeneca. Probabil nu le vom putea folosi. Vor intra pe procedura de distrugere”, a spus medicul Valeriu Gheorghita.

Pe de alta parte, interesul pentru vaccinare in Romania a scazut drastic, pe masura ce cifrele bilantului zilnic de infectari au aratat o imbunatatire constanta a evolutiei epidemiei, iar autoritatile au trecut la masuri de relaxare. Totusi, pragul de vaccinare de 5 milioane de persoane, pe care guvernul si-l stabilea pentru inceputul lunii iunie, inca nu a fost atins.

In acest context, 45 de centre de vaccinare si-au sistat activitatea, iar in 314 centre programul a fost redus de la 12 ore la 6 sau chiar la 4 ore. Valeriu Gheorghita a mai spus ca sunt 2.451 de cabinete de medicina de familie unde se fac vaccinari anti-COVID, iar 50% dintre acestea sunt in mediul rural. Aproape 169.000 de persoane au fost vaccinate prin intermediul acestor cabinete.

sursa: digi24.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.