In siguranta la Euro 2021. Suporterii, sfatuiti de politisti cum sa se fereasca de infractori chiar de la intrarea in tara

Romania gazduieste trei meciuri din faza grupelor si o optime de finala in cadrul Campionatului European de fotbal, iar suporterii au inceput deja sa vina in tara noastra.

CITESTE SI: Regele Fotbal isi intra in drepturi. Incepe Campionatul European de Fotbal la care Romania e prezenta doar cu un stadion si cu arbitri. Date istorice 

Fanii au fost primiti la punctele de trecere a granitei din vestul tarii cu obisnuitele controale, dar si cu pliante si sfaturi pentru a avea o sedere cat mai placuta in tara noastra pe perioada partidelor de la turneul final.

Astfel, politistii de frontiera impreuna cu jandarmii au actionat la Cenad, Deta si Moravita. Si romanii care locuiesc in zonele de granita au primit pliante de la oamenii legii.

Fanilor li s-a transmis sa respecte regulile de conduita, astfel incat sa nu devina victime ale unor infractiuni.

Depozitati banii și valorile pe care le detineti în seiful hotelului, luati cu dumneavostră numai sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăti curente.

Bagajele trebuie supravegheate în permanentă, mai ales în locurile aglomerate sau în mijloacele de transport în comun.

Evitati taxiurile fără însemnele firmei sau care nu au aparat de taxat. Pretul pe km. trebuie să fie afișat pe caroseria mașinii, la vedere.

Garantia unui schimb valutar corect și lipsit de riscuri este asigurată numai de casele de schimb valutar autorizate și de bănci. Evitati casele de schimb ale căror ghișee nu se afla în loc deschis.

Fiti prudenti în relatiile cu persoanele nou cunoscute; printre amabili și binevoitori puteti întâlni, adesea și escroci.

In România prostitutia este ilegală. Prostituatele vă pot transforma ușor în victima unei tâlhării sau a unei înșelăciuni.

Nu sunt permise detinerea substantelor stupefiante, chiar și pentru uzul personal, și nici portul armelor. Armele de vânătoare sau sportive trebuie înscrise în pașaport.

Pentru obtinerea unor informatii apelati oricând la politiștii întâlniti pe stradă. Solicitati ca orice problemă pe care o aveti cu un politist să o rezolvati numai la sectia de politie.

Dacă sunteti victima unei infractiuni apelati numai la politie! Retineti cât mai multe detalii despre persoanele și locurile pe care le-ati cunoscut, veti ușura descoperirea celor care v-au păgubit și vă puteti recupera astfel paguba„, transmit politistii fanilor care merg la meciurile din capitala.

Va reamintim, in cadrul Campionatului European de fotbal, Romania va gazdui partidele Austria – Macedonia de Nord, Ucraina – Macedonia de Nord si Ucraina – Austria, dun grupa C a competitiei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.