Sunt socat. Era cel mai vizitat loc din judet. Reactia lui Romeo Dunca, presedintele CJ Caras-Severin dupa prabusirea unei bucati din Cascada Bigar

Despre prabusirea unei bucati mari din Cascada Bigar, una dintre minunile naturale ale Banatului si ale Romaniei, a vorbit luni seara presedintele CJ Caras Severin Romeo Dunca.

CITESTE SI: S-a prabusit Cascada Bigar, una dintre minunile naturii din Banat. Foto si video 

Sunt socat, imi pare rau. Era cel mai vizitat loc din județul nostru. O sa analizam ce este de facut, dar cu natura nu te joci. E un fenomen normal, ne intristeaza pentru ca aducea multa atenție si interes pentru zona noastra, dar Caras- Severin are multe locuri frumoase si va invitam sa le vizitati”, a declarat Romeo Dunca pentru News.ro.

Va reamintim, Romsilva a postat pe pagina de Facebook imagini cu o bucata din Cascada Bigar, care s-a rupt din munte.

Avem, din pacate, si o veste neplacuta. Cascada Bigar, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul National Cheile Nerei – Beusnita, s-a prabusit astazi din cauze naturale…Travertinul si muschii care s-au acumulat in timp, au crescut in dimensiuni si greutate, iar astazi a cedat sub propria greutate”, au transmis reprezentantii Romsilva.

Cascada Bigar face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beusnita. La 12 kilometri de localitatea Bozovici, apa izvoraste de la 200 de metri altitudine si se varsa in raul Minis, de pe o stanca acoperita cu muschi.

Foto: resita.ro

Cascada Bigar face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beusnita. La 12 kilometri de localitatea Bozovici, apa izvoraste de la 200 de metri altitudine si se varsa in raul Minis, de pe o stanca acoperita cu muschi.

Cea mai spectaculoasa cascada din lume, asa cum a numit-o The World Geography, Cascada Bigar din inima Banatului a devenit una dintre cele mai cautate destinatii turistice.

CITESTE SI: Poveste de dragoste ca-n filme! Afla legenda din jurul celei mai spectaculoase caderi de apa din lume, Cascada Bigar din Banat! FOTO!

CITESTE SI: Cascada Bigar primavara! Cum arata ACUM cea mai spectaculoasa cascada din lume? FOTO!

CITESTE SI: Huffington Post, despre Cascada Bigar din Caras-Severin: Un loc unic in lume, arata ca desprins din basme…

CITESTE SI: Cascada Bigar invaluita intr-o perdea de gheata. Cum arata cea mai spectaculoasa cascada din Banat, iarna? FOTO!

CITESTE SI: Povestea sfasietoare de iubire, de langa Cascada Bigar, pusa la adapost de oameni cu suflet mare. Cum a unit opiniatimisoarei.ro o multime de inimi intr-un dar nesperat. Foto 

CITESTE SI: Targ, platforma betonata, parcare si pasarela. Se schimba radical zona de la Cascada Bigar

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. pozele alea doua de jos au fost prelucrate, in realitate nu arata asa

    • Timpi mai lungi de expunere.

  2. Cred ca totuși nu-i o tragedie atât de mare pe cat se apreciază.
    Ar trebui sa gândim in logica in care „daca viața iți da lămâi iți faci limonada!”.
    Prăbușirea unei parți a „căciulii”, este un eveniment geologic la vedere de mica amploare si ar trebui sa profitam de faptul ca el va permite in perspectiva, urmărirea unui tumult de alte evenimente legate de acesta, așa cum au fost cele care au urmat formarii Lacului Roșu, in Carpații Orientali, lăsând natura sa-si urmeze cursul. Cred ca in următorii ani, zona din dreptul vechii cascade, se va colmata si va da naștere unui baraj si implicit unei alte cascade, nu mai puțin spectaculoase. Ar trebui doar sa avem putina răbdare!