A fost descoperita o noua varianta a coronavirusului. Este un hibrid si se transmite mult mai usor

Oamenii de stiinta au descoperit o noua varianta de COVID-19, care se raspandeste rapid pe cale aeriana.

CITESTE SI: Caz incredibil. Zeci de oameni vaccinati impotriva COVID-19 cu aceeasi seringa 

Noul tip de coronavirus a fost descoperit in Vietnam. Aproape 3.600 de persoane au fost infectate in 31 din cele 63 de orase si provincii ale sale, de la sfarsitul lunii aprilie, reprezentand peste jumatate din totalul infectiilor in tara, scrie ziare.com.

Dupa executarea secventierii genomice la pacientii nou detectati, am descoperit o noua varianta care este un amestec de tulpini indiana si britanica„, a declarat Nguyen Thanh Long, premierul Vietnamului.

Culturile de laborator ale noii variante, care este mult mai transmisibila decat tipurile cunoscute anterior, au dezvaluit ca virusul s-a replicat foarte repede, explicand de ce atat de multe noi cazuri au aparut in locatii diferite intr-o perioada scurta, a mai spus Long.

Tara din sud-estul Asiei a inregistrat 6.396 de cazuri de coronavirus pana acum, cu 47 de decese.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.