2,6 milioane de elevi merg de luni la scoala in toata tara. La Timisoara, pentru ca doar vineri a mai fost rata de infectare peste 1 la mie, majoritatea copiilor mai stau o saptamana in online

TIMISOARA. Aproximativ 2,6 milioane de elevi vor merge, incepand de luni, la scoala cu prezenta fizica, numarul acestora fiind cu aproximativ 200.000 mai mare decat cel al elevilor care au fost prezenti in banci saptamana trecuta. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, anunta ca a recomandat unitatilor de invatamant sa pastreze programul decalat, in asa fel incat in pauze sa nu se produca aglomeratie in scoli.

CITESTE SI: Fara masca in curtea scolii, de luni. Se pastreaza regula decalarii orarului. Anuntul ministrului Educatiei 

„Am transmis catre toate scolile recomandarea, solicitarea de a se pastra regula programului decalat, deci implicit si a pauzelor decalate astfel incat in scoli sa nu se creeze aglomerari care sa impuna obligativitatea purtarii mastii de protectie. In aceste conditii se poate renunta la obligativitatea mastii de protectie in curtea scolii”, a afirmat Cimpeanu duminica la Digi 24.

Acesta a mentionat ca, la nivel local, comitetele pentru situatii de urgenta pot lua decizii „in situatii speciale” cu privire la definirea spatiilor publice in care masca de protectie sa fie purtata in exterior.

De luni, in majoritatea localitatilor din Timis elevii se vor intoarce toti fizic in banci, dupa ce rata de infectare a scazut sub 1 la 1000 in cursul saptamanii trecute.

In Timisoara, insa, copiii din clasele V-VII si IX-XI raman in continuare in scenariul galben, adica vor face scoala online. Si asta pentru ca la ultimul Comitet Judetean pentru Situatii de Urgenta cand s-a studiat problema reintoarcerii la scoala a tuturor elevilor, vineri, rata in Timisoara depasea putin 1 la 1000.

De sambata insa, rata a scazut si aici sub 1, insa decizia fusese deja luata, iar analizele de situatie epidemiologica pentru scoli se fac intotdeauna vinerea.

Rata de infectare la Timisoara in ultimele zile:
vineri 1,06 la mia de locuitori
sambata 0,96 la mie
duminica 0,86 la mie

CITESTE SI: Doar 9 noi cazuri coronavirus in Timisoara. Au fost raportate 4 decese, in ultimele ore in Timis, iar rata de infectare se mentine sub 1 la mia de locuitori

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.