Vesti bune pentru romanii care merg in Italia. Nu vor mai trebui sa intre in carantina

Italia renunta la carantina obligatorie impusa celor care vin din Romania si din toate statele Uniunii Europene, dar si celor care soseau din Marea Britanie sau Israel.

CITESTE SI: 835 de noi imbolnaviri cu COVID si 105 morti in ultimele ore, in Romania. A scazut sub 1 la mie rata de infectare cu coronavirus in Timis 

Noua reglementare va intra in vigoare de duminica, 17 mai, insa cei care vor intra pe pamant italian vor trebui sa aiba asupra lor un test COVID-19 negativ.

Ministrul Sanatatii, Roberto Speranza, a semnat un decret care prevede intrarea din tarile din UE si din spatiul Schengen, precum si din Marea Britanie si Israel, cu un test negativ, depasind sistemul actual de mini-carantina„, ​a transmis vineri un purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Autoritatile italiene urmeaza sa furnizeze si alte detalii privind noile reguli de calatorie, scrie digi24.ro.

De asemenea, Italia doreste sa le permita turistilor din Statele Unite, Canada si Japonia sa intre în tara fara carantina, daca au fost vaccinati, a spus premierul Mario Draghi.

Primul ministru a declarat ca revenirea turistilor este cruciala pentru recuperarea celei de-a treia economii din zona euro, care a fost una dintre tarile UE cele mai afectate de coronavirus.

Terasele cafenelelor si restaurantelor au fost redeschise in „zonele galbene” ale Italiei luna trecuta, iar muzeele si cinematografele s-au redeschis, dar interdictia de circulatie in timpul noptii, dupa ora 22:00, a ramas valabila.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.