Atac Hamas asupra Israelului cu 130 de rachete, dupa ce aviatia israeliana a distrus o cladire de 10 etaje din Gaza

130 de rachete au fost lansate de miscarea islamista Hamas in directia metropolei israeliene Tel Aviv, unde au sunat sirenele.

Hamas a indicat ca a lansat atacurile in reactie la distrugerea de catre armata israeliana, in Gaza, a unei cladiri cu 10 etaje, imobil in care se aflau birouri ale unor lideri ai miscarii islamiste armate palestiniene.

Cladirea cu zece etaje aflata in centrul orasului Gaza, in care se aflau birouri ale unor oficiali ai Hamas, a fost complet distrusa marti seara in urma unei lovituri aeriene israeliene, relateaza AFP.

Constructia situata la malul marii, s-a prabusit dupa ce a fost vizata de atacul aerian, in timp ce aviatia israeliana si-a intensificat atacurile in Fasia Gaza impotriva pozitiilor miscarii Hamas care continua sa lanseze rachete in spre statul evreu.

Una dintre cele peste 130 de rachete care tocmai au fost lansate din Gaza spre Tel Aviv si centrul Israelului a lovit un autobuz civil. Intentiile Hamas sunt clare: ucideti civili israelieni. Nu vom sta si vom lasa acest lucru sa se intample„, se arata intr-o postare pe Twitter a Fortelor Armate Israeliene.

Israelul a anuntat ca isi va „intensifica” atacurile impotriva Hamas, a avertizat marti premierul Benjamin Netanyahu dupa moartea a doua israeliene in urma unor tiruri de rachete dinspre Fasia Gaza, enclava palestiniana aflata sub controlul acestei miscari islamiste armate, transmite AFP.

Incepand de ieri (luni), armata a intreprins sute de atacuri impotriva Hamas si a Jihadului Islamic in Gaza (…) Si ne vom intensifica si mai mult puterea atacurilor„, a afirmat Netanyahu intr-o inregistrare video difuzata de serviciile sale.

UPDATE: Atacurile aeriene asupra Fasiei Gaza, lansate in raspuns la primele tiruri cu rachete de luni, au ucis cel putin 28 de persoane, intre care zece copii, potrivit Ministerului Sanatatii din Gaza.
Langa Tel Aviv a murit o femeie.

UPDATE: Ostilitățile dintre Israel și Hamas au escaladat miercuri, fiind ucise cel puțin 35 de persoane în fâșia Gaza și 5 în Israel, după cele mai dure tiruri aeriene din ultimii ani, transmite Reuters.

Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene în Gaza miercuri dimineață, iar grupul islamist și alți luptători palestinieni au tras cu rachete spre Tel Aviv și Beersheba.

Sursa: Ziare.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.