Se apropie Super Luna Roz. Unde se vede cel mai bine la noapte

Vom avea parte de un spectacol nocturn superb. Super Luna roz se va observa si in Romania, in noaptea dintre 26 și 27 aprilie, cand fenomenul astronomic rar poate fi observat cu ochiul liber. Satelitul Pamantul se va gasi la cea mai mica departare de Terra.

CITESTE SI: Elevii se intorc la scoala, de saptamana viitoare. Cand au loc examenele nationale. Anuntul ministrului Educatiei 

Va fi Luna plina, iar astrul ceresc va parea mai mare cu 14% si mai stralucitor cu 30%, atragand toti pasionatii din intreaga lume.

„Distanta medie la care se afla Luna de Pamant este de 384.400 de kilometri, iar Super Luna roz va fi la 357.379 de kilometri, in momentul perigeului de la ora 6:31 AM”, a declarat Anna Ross, astronom la Royal Observatory din Greenwich, Marea Britanie.

Super Luna roz este o denumire data in premiera de americani, in Almanahul Fermierului din Maine, in anii ’30, conform NASA. Ei s-au inspirat de la Brumarele, niste plante erbacee cu flori roz, care se cultiva atat in America, dar si in Romania.

Pasionatii de astronomie care doresc sa vada Super Luna Roz sunt sfatuiti de experti sa nu ramana in orase, ci sa se pozitioneze in regiuni izolate, pe dealuri sau munti, unde vizibilitatea este maxima, la 360 de grade.

De asemenea, pentru o observatie mai buna, este recomandat sa se foloseasca telescoape de precizie, care va pot da imagini spectaculoase ale fenomenului astronomic special.

Sursa: ziare.com

Foto: romaniatv

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.