RETIM da startul campaniei de colectare a deseurilor periculoase in zona 0 Timis. Programul de predare

TIMIS. Luni a inceput campania trimestriala de colectare a deseurilor periculoase in zona 0 Timis, organizata de RETIM in colaborare cu ADID.

Campania se desfasoara in perioada 19 aprilie – 3 iunie, iar timisenii vor putea depune deseurile in containerele ce urmeaza sa fie instalate in punctele de colectare din fiecare localitate.

Deseurile care urmeaza sa fie colectate sunt urmatoarele:
– ambalaje care contin reziduuri de substante periculoase sau sunt contaminate cu substante periculoase
– ambalaje metalice care contin o matrica poroasa solida formata din materiale periculoase (ex. azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanti, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate in alta parte),
– materiale de lustruire si imbracaminte de protectie contaminate cu substante periculoase
– vopsele, cerneluri, adezivi si rasini cu continut de substante periculoase
– baterii si acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii si acumulatori nesortate continând aceste baterii
– solventi, acizi, alcali
– uleiuri si grasimi, altele decat cele comestibile
– detergenti cu continut de substante periculoase
– butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu continut de substante periculoase
– deseuri din lemn cu continut de substante periculoase
– pesticide
– deseuri de vopsele si lacuri cu continut de solventi organici sau alte substante periculoase

In cadrul acestei campanii nu se colecteaza deseuri reziduale, reciclabile, de constructii, vegetale sau voluminoase. De asemenea, nu vor fi preluate nici echipamentele electrice, electronice si electrocasnice.

AICI puteti consulta lista localitatilor in care se desfasoara campania, cu locurile in care vor fi amplasate recipientele pentru deseuri periculoase, zilele in care pot fi depuse si intervalele orare.

Mai multe informatii puteti obtine de pe www.retim.ro sau adidtimis.ro/stiri, dar si de pe pagina de Facebook a RETIM.

De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numarul +40 374 885 692, de luni pana vineri, intre orele 07.00 – 19.00.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.