Un pas mare spre normalitate. Prima tara care renunta la purtarea mastii de protectie in aer liber, incepand de duminica

Israelul intra din acest final de saptamana intr-o noua etapa de relaxare a masurilor impuse pentru impiedicarea raspandirii COVID-19.

CITESTE SI: Maratonul Vaccinarii la Timisoara. 3 zile, 10.000 de doze de vaccin Pfizer si 30 de fluxuri de vaccinare, intr-o actiune fara precedent in Romania. Video 

Astfel, incepand de duminica, purtarea mastii de protectie in aer liber nu va mai fi obligatorie.

Mastile sunt facute pentru a ne proteja de pandemie. Dar cum expertii au conchis ca masca nu este necesara in aer liber, am decis sa ridic (obligatia purtarii) mastii” de protectie, a anuntat intr-un comunicat ministrul israelian al Sanatatii Yuli Edelstein.

Israelul a fost una dintre primele tari care a impus, in primavara lui 2020, purtarea mastii în locuri publice.

Situatia s-a schimbat în ultimele saptamâni, în urma unei vaste campanii de vaccinare, în care peste jumatate (53%) dintre cei 9,3 milioane de locuitori au fost vaccinati complet cu vacinul anticovid Pfizer-BioNTech, scrie stiripesurse.ro.

Israelul a lansat, la începutul lui februarie, o iesire treptata din izolare, deschizând magazine ”neesentiale” si parcuri nationale, iar apoi restaurante, cinematografe si centre sportive.

Autoritatile au anuntat o redeschidere a frontierelor turistilor vaccinati, în grupuri organizate, începând de la 23 mai.

Foto: france24.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.