Cele mai frumoase lucrari participante la concursul 3R- Reducere, Refolosire, Reciclare a deseurilor sunt expuse la Iulius Town Timisoara

TIMISOARA. Între 14 -27 aprilie 2021, organizatorii concursului de creație „3R – Reducere, Refolosire, Reciclare a deșeurilor” aduc la Iulius Town cele mai frumoase lucrări realizate de către elevii participanți. Ajuns acum la final, concursul educativ, organizat de către RETIM Ecologic Service SA şi Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID Timiș), împreună cu partenerul Zona de Dezvoltare Lions Dinamic Plus Timisoara, are parte de o expoziție în cadrul celui mai mare centru comercial din Timișoara, astfel încât mesajul ecologist al lucrărilor să ajungă direct la cât mai mulți cetățeni.

Concursul de creație „3R – Reducere, Refolosire, Reciclare a deșeurilor” s-a bucurat de înscrierea a peste 1000 de elevi ai școlilor primare, gimnaziale și liceale, iar, prin lucrările realizate, aceștia au demonstrat că au înțeles conceptul 3R și modul cum acesta trebuie aplicat.

De exemplu, copiii au răspuns la întrebările: Ce pot face cu o cutie din metal? Cum pot să reduc cumpărăturile inutile, implicit risipa? Unde trebuie să depunem hârtia? Ghidându-se după principiul 3R: Reduc, Refolosesc și Reciclez toți au înțeles că pot:

  • contribui la protejarea mediului înconjurător

  • îmbunătățirea aerului pe care îl respirăm cu toții

  • respecta resursele pe care ni le oferă natura

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus nu a fost posibilă realizarea unei ceremonii de premiere cu prezența fizică a copiilor și a cadrelor didactice implicate. Organizatorii vor să își demonstreze și prin această expoziție aprecierea pentru calitatea desenelor, picturilor, a lucrărilor de arte plastice pe care le-au primit si jurizat.

Vizitatorii centrului comercial Iulius Town pot admira o selecție a celor mai bune lucrări timp de două săptămâni – în perioada 14-27 aprilie, spațiul alocat fiind Piațeta Intersport – la baza scărilor rulante către Food Court. Pentru siguranța publicului, organizatorii recomandă păstrarea distanței fizice, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Menționăm că cele mai bune lucrări au fost recompensate cu premii în valoare totală de 32.000 de lei, acestea fiind structurate pe următoarele categorii:

Premiul I – 21 x biciclete

Premiul II – 21 x trotinete

Premiul III – 21 x set role

Mențiune – 100 x rucsac timp liber

Premii de participare –150 bidoane de apă de 0,5 l, 150 şepcuţe, 100 de sacoşe din material reciclabil.

Lista cu câștigătorii premiilor I, II, III și a mențiunilor este disponibilă pe site-urile www.retim.ro și www.adidtimis.ro .

Pentru a contribui și dvs. la un mediu mai bun, mai curat trebuie doar să respectați Ghidul de colectare separată a deșeurilor disponibil online aici : https://retim.ro/utile/ghid_tm/ .

Vă așteptăm la expoziție de la Iulius Town!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.