SCM Timisoara deschide sezonul de rugby cu o victorie convingatoare impotriva Clujului in Cupa Romaniei. Foto

TIMISOARA. Rugbystii banateni s-au reintors „acasa” pe arena Gheorghe Rascanu dupa aproape doi ani si jumatate, timp in care au jucat pe stadionul Dan Paltinisanu, sau in cazul anului trecut, doar in deplasare… Revenirea a fost de bun augur, iar echipa timisoreana a castigat primul joc al noului sezon, 52-15 cu Uniersitatea Cluj in Cupa Romaniei.

CITESTE SI: 154 de morti si peste 5.500 de noi cazuri de coronavirus in ultimele ore in Romania. Judetul care se indreapta spre 10 la mie rata de infectare 

Dupa un prim sfert de ora echilibrat, in care Clujul a dat o replica peste asteptari, au urmat cinci minute in care gazdele au rezolvat practic jocul. Tevita Manumua a fost de neoprit, reusind doua eseuri, iar tanarul Corrado Stetco a punctat prin eseu la debut, Jipa transformand de fiecare data pentru 21-0. Clujul a incercat apoi sa limiteze scorul, dar Shennan cu o cursa senzationala si Holoia, dupa o patrundere in forta au culcat balonul in terenul de tinta advers, Jipa transformand unul din cele doua eseuri, 33-0, scor inregistrat si la pauza, chiar daca Clujul a avut sansa sa puna puncte pe tabela, dar Melniciuc a ratat o lovitura de pedepasa din pozitie buna.

In partea secunda s-a jucat deschis, de aceasta data cu o contributie pe tabela si din partea ardelenilor. Popirlan si Shennan au inscris insa primele eseuri ale partii secunde, cu transformari de la Jipa, 47-0, apoi Mazare a transformat o penalitate pentru oaspeti, care au reusit si doua eseuri, prin Rotar si Banu, unul transformat de Mazare, iar a doua executie ratata de Melniciuc. Ultimul cuvant l-a avut tot Shennan, de departe cel mai bun jucator de pe teren, cu o actiune de peste 50 de metri cu care a adus ultimul eseu al meciului, netransformat de Jipa, 52-15.

Un meci agreabil, dar cu destule duritati si un arbitraj slab. Gazdele au vazut un galben – Fercu si un rosu – Rupanu, in timp ce ce oaspetii au primit trei cartonase galbene.

Timisoara a propus o echipa ofensiva, cu destule nume noi, care fac ca mixul dintre experienta si tinerete sa aduca un plus echipei.

SCM Timisoara: Vaovasa (capitan) – Shennan, Stetco – Manumua, Balaban – Jipa – Conache – Holoia – Altinok, Sirbu – Popirlan, Trausan – Militaru, Radoi, Lungu. Au mai jucat: Sabau, Sikote, Mosese, Muresan, Sean Morrel, Rupanu, Perici, Fercu.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.