Se reia in scurt timp strangerea deseurilor vegetale, la Timisoara. Primaria a semnat noul contract cu TransClean de 1,4 milioane euro

TIMISOARA. Dupa cateva saptamani in care serviciul de colectare a deseurilor a fost suspendat, pentru ca primarul Timisoarei nu a vrut initial sa semneze noul contract, in 1 aprilie a fost iscalit totusi noul document, in baza caruia compania Trans Clean va putea sa reinceapa strangerea resturilor vegetale din oras.

Noul contract subsecvent are o durata de un an din momentul semnarii, iar suma alocata pentru serviciile prestate in aceasta perioada se ridica la aproape 7 milioane de lei, adica peste 1,4 milioane de euro. Prestarea efectiva a serviciului va incepe in cel mult 10 zile de la data semnarii contractului, astfel ca cel tarziu din 10 aprilie, masinile companiei Trans Clean vor fi din nou pe strazi,pentru aaduna frunzele, crengile si alte deseuri vegetale, pe cele din contructii si pe cele din rampele clandestine.

Va reamintim, timp de peste doua saptamani, la Timisoara nu s-au mai colectat astfel de deseuri, dupa ce, in 10 martie a expirat primul contract subsecvent dintre Primaria Timisoara si TransClean, firma ce a castigat licitatia ce prevede asigurarea serviciilor pentru 4 ani.

Cel de-al doilea contract nu fusese semnat de catre primarul Dominic Fritz, care a refuzat sa iscaleasca documentele intrucat, spuneau reprezentantii primariei, pentru ca nu erau lamuriti in privinta necesitatii unui aviz de Mediu la dosar.

Pe de alta parte, surse din apropierea edilului sef spuneau ca documentele de la Mediu nu sunt necesare, intrucat TransClean are o adresa de la Garda de Mediu care e suficienta, iar juristii Primariei ar fi confirmat acest lucru.

Contractul pe 4 ani cu TransClean se ridica la 23.196.000 de lei fara TVA, adica 5.873.029 euro, cu TVA, si a fost incheiat in martie 2020.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.