Franta inaspreste carantina de noapte in toata tara. Se inchid si scolile

Franta extinde masurile de carantina care vizeaza in prezent doar regiunea Paris la intreaga tara, timp de o luna.

CITESTE SI: Se ridica carantina la Timisoara, dar si la Dumbravita, Giroc, Ghiroda si Mosnita Noua. Decizia Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis 

Anuntul a fost facut de presedintele Emmanuel Macron, care a spus ca in aceasta perioada vor fi inchise si scolile si cresele pentru urmatoarele trei saptamani, o saptamana de cursuri urmand sa fie online. Doua dintre acestea se suprapun si cu vacanta de primavara a elevilor.

Restrictiile vor intra in vigoare de sambata si vor fi valabile pana in 2 mai.

Persoanelor care se deplasează pe un perimetru mai mare de 10 kilometri între orele 19.00 si 06.00 li se va cere ”atestarea” faptului ca au un ”motiv imperios” pentru a o face, scrie hotnews.ro.

De sambata seara si timp de patru saptamani, nu se va mai permite deplasarea intr-un perimetru de peste 10 km, cu exceptia cazului in care exista un motiv imperios. Vom pierde controlul dacă nu facem acum asta”, a anuntat presedintele Macron.

Pandemia a ucis 95.337 de persoane in Franta. De asemenea, pana in prezent, mai mult de 8,5 milioane de francezi au primit prima doza de vaccin anti COVID.

Foto: abcnews.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.