‘Multumesc frumos, Timisoara!’ Sosene Anesi, singurul all-black din istoria rugby-ului timisorean pleaca de la echipa. Foto si video

TIMISOARA. Sosene Anesi, omul care a castigat titluri la rugby, atat ca jucator, cat si ca antrenor cu Timisoara, pleaca din clubul ale carui culori le-a aparat in ultimii 8 ani.

Antrenorul secund al formatiei timisorene a fost cel care a facut anuntul pe pagina sa de Facebook. Aripa de alta data a multumit celor care l-au adus si l-au sustinut la Timisoara

Timisoara…a fost extraordinar. Vreau sa multumesc oamenilor din Timisoara pentru sprijinul si dragostea pe care mi-au oferit-o de-a lungul anilor. Multumiri speciale lui Dan Dinu, Brosi(Attila Brosovszki), Dana Uruci, Bogdan, Radu George, Marius Negru, Cosmin Sorban pentru oportunitatea de a face parte din familia rugbyului din Timisoara. Jucatorilor mei, voi imi veti lipsi cel mai mult. Apreciez din tot sufletul oportunitatile profesionale, antrenamentele si de dezvoltare personala. Abia astept sa am putin timp liber. Va doresc tot ce este mai bun in viitor. Multumesc frumos, Timisoara. Al vostru rugbyst, Sos„, a scris pe pagina sa de Facebook Sosene Anesi.

Dan Dinu, fostul finantator al echipei de rugby, cel care in 2013 a negociat timp de 4 luni pentru transferul lui Sosene Anesi si-a aratat inca o data aprecierea pentru fostul jucator.

Cand l-am adus la Timisoara, am fost deosebit de bucuros, ca am reusit transferul unui All Black in echipa. Ce lovitura de imagine. Apoi am invatat sa cunosc omul Sosene. Un samoan simplu, educat, respectuos, dar mai ales profesionist. A ridicat trofeul de campion deasupra capului, impreuna cu Timisoara. A urmat perioada de antrenorat, unde iar a gustat din cupa victoriei. Iti multumesc Sos in numele Timisoarei!„, a scris Dan Dinu pe pagina sa de Facebook.

Sosene Anesi a ajuns la Timisoara in vara lui 2013, odata si cu revenirea lui Ben Tuiatua, ambii evoluand sub comanda regretatului Chester Williams. A debutat in tricoul Timisoarei intr-un duel cu Farul, la Constanta, pentru ca o saptamana mai tarziu sa inscrie si primul eseu in tricoul banatean, intr-o victorie cu 61-0 in fata lui CSM Olimpia Bucuresti.
A contribuit din plin la titlul castigat in sezonul 2013. A reusit un eseu si in semifinala jucata tot cu Farul si castigata cu 42-8 pe stadionul Gheorghe Rascanu.

Au urmat alte trei sezoane in care a jucat pentru Timisoara, apoi a trecut pe banca, din postura de antrenor secund. In aprilie 2017 a devenit antrenor principal interimar, dupa plecarea de la Timisoara a lui Grainger Heikell. Ca si la debutul ca jucator, Sosene Anesi a castigat si primul sau meci ca antrenor, un 60-23 cu Universitatea Cluj in Superliga CEC Bank.

Din vara lui 2018, Sosene Anesi a devenit principal al formatiei timisorene,ajutat de Ulises Gamboa. A ramas principal timp de doua sezoane si a ajuns cu echipa intr-o finala de Cupa a Romaniei, pierduta cu CSM Bucuresti, si de doua ori in finala mica in Superliga si Cupa Regelui. De la venirea lui Valentin Calafeteanu a ramas secund al formatiei timisorene, insa in prezent face parte si din staff-ul echipei nationale.

In momentul in care a ajuns la Timisoara, Sosene Anesi era singurul jucator din Romania care a evoluat pentru All-Blacks. Anesi are o selectie in Nationala Noii Zeelande in 2005, iar in 2006 a castigat medalia de aur cu nationala de rugby in 7 la Jocurile Commonwealth-ului.

Pe langa performantele sportive, Sosene Anesi ramane in memoria suporterilor timisoreni si pentru un moment petrecut in vara lui 2019, cand a facut un haka in onoarea fostilor sai colegi, Samuel Maris si Madalin Lemnaru, la retragerea acestora din activitate. Lui Sosene i s-au alaturat Jack Umaga, Luke Samoa, Hinckley Vaovasa si Sione Halalilo.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.