Peste 100 de piese. Bombe si mine antitanc din Al Doilea Razboi Mondial, gasite intr-o gradina in Timis. Foto

TIMIS. S-a dat alarma intr-o localitate din Timis dupa ce in gradina unei gospodarii au fost descoperite mai multe bombe.

CITESTE SI: Rata de infectare cu COVID creste iarasi la 6 in Timis. Mai bine de jumatate dintre localitati sunt in Zona Rosie. Avem 6 morti si aproape 300 de noi cazuri de coronavirus in Timisoara si in judet 

Totul s-a intamplat luni, in jurul pranzului, la Beregsau Mare. Proprietarul casei a iesit in gradina sa faca lucrari agricole de primavara, iar, cand a sapat, a dat peste o bucata de metal. A dat pamantul la o parte si si-a dat seama ca a descoperit un dispozitiv explozibil. A sunat imediat la 112, iar la fata locului au ajuns un echipaj de pirotehnisti al ISU si unul al Politiei.

Pirotehnistii au sapata si au scos la iveala o mina antitanc, dupa care si-au dat seama ca in jur sunt si alte dispozitive. Au continuat sa lucreze timp de 4 ore, dupa care au lasat locul in paza politistilor si s-au retras la baza.

Interventia a continuat marti, cand pirotehnistii au descoperit nu mai putin de 120 de elemente explozive ingropate.

Dupa mai multe ore de lucru, acestia au reusit să facă bilanțul intervenției si au reazlizat că au extras 120 de elemente de muniție rămasă neexplodată, printre care:
– 21 bombe aruncator
– 21 bucăți mine anti-tanc
– 2 bombe aruncator
– 1 proiectil
– 64 focoase mină anti-tanc
– 11 focoase bombe aruncător.

Toate elementele de muniție au fost transportate si depozitate in siguranta si urmeaza a fi distruse” transmis reprezentantii ISU Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Genul de gradina unde iesi sa dai cu sapa, iar gradina… da inapoi.
    Probabil ca a fost un depozit, altfel nu se justifica concentrarea de munitie. Asta inseamna ca minele nu erau amorsate, dar dupa atata timp nu e bine sa te bazezi pe teorie.