Inca o zi cu amenzi de peste 100.000 de lei la Timisoara si in judet. Sanctiuni si pentru doua magazine care nu au inchis la ora 18.00

TIMISOARA. S-au saturat de restrictii si nu le mai pasa prea tare nici de amenzile pe care le primesc. Politistii au aplicat sute de sanctiuni in prima zi a saptamanii la Timisoara, dar si in judet.

CITESTE SI: Ziua si furtul pentru niste tineri, la Lugoj. Hotii, prinsi in flagrant 

Oamenii legii au verificat 78 de firme, au urcat in 57 de mijloace de transport si au legitimat peste 2000 de oameni.

In prima zi a saptamanii au fost aplicate 291 de amenzi, cu o valoare totala de 107.000 de lei. 247 dintre sanctiuni le-au primit cei care nu au purtat masca de protectie, in timp ce alte 40 le-au incasat cei care au plecat de acasa fara declaratie pe proprie raspundere sau adeverinta de la angajator.

Politistii au dat si doua amenzi unor magazine care nu au inchis la ora 18.00, asa cum prevad noile reguli impuse in carantina.

Controalele politistilor vor continua si in zilele urmatoare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. ce prosti sunt patroni si angajatii magazinului ca nu s-au facut bugetari sau speciali/esentiali! daca esti bugetar in romania ce motiv ai avea sa iti doresti sa setermine carantina si restrictiile?! indiferent de criza financiara, tu nu stai niciodata in 75%, te doare-n pix! statul indatoreaza si sugarii si copii nenascuti pt tine si iti plateste pensia speciala si salariul de bugetar mai mare cu 70% (record in europa) fata de al productivilor(fraieri)!

  2. Nu e logic ca daca inchizi magazinele la ora 18.00 exact de la 16.00 ( cand ies oamenii de la lucru} pana la 18.00 or sa se calce in picoare? Aia care lucreaza pana la 17.30 – 18.00 ce or sa faca? Or sa se imbulzeasca sambata si duminica in magazine! Era logic sa-i incurajeze sa fie non-stop. Sunt sigur ca mergeau la cumparaturi la 05.00 dimineata cei care merg la 07.00 la servici sau dupa ora 20.00 cei care lucreaza pana la 18.00. Numarul de clienti oricum nu scade, dar ii obligi sa se inghesuie pana la ora 18.00. Parca se judeca cu curul, nu cu capul!

    • Draga Tony, aceste masuri descurajeaza oamenii sa iasa din casa. Multi dintre noi obisnuiam sa mergem de 3,4 ori pe saptamana la supermarket, iar asa vom incerca sa mergem o data sau de 2 ori, tocmai pentru a nu se crea aceasta aglomeratie. Si daca te uiti cu atentie se intampla asta, mai ales ca toate supermarketurile au limitat nr de cosuri. Cele bune!

      • O sa ne descurajeze? Serios? Mai degraba o sa ne intarate! Aici nu vorba ca nu mai mergi la teatru sau film, aici e vorba de stomac. Pentru film sau teatru nu se calca oamenii in picioare, pentru haleala DA. Astia care protesteaza nu ca nu cred ca exista virus! Aatia au acceptat 1 an diferite restrictii, au acceptat pana si masca. Dar a trecut 1 an si acum sunt in plus si blocati in case? Cade e motivul logic sa nu poti circula dupa ora 20.00? Cand sunt si mai putini oameni pe strada? Ca sunt chefuri si iresponsabili? Asta e treaba Politiei! Ca acum nu mai au probleme de personal si lipsa benzina, ii vad unde nu i-am mai vazut niciodata. Foarte bine. Cum dracu’ sa nu-si dea seama unde se chefuieste la 02.00 noaptea? Ca acolo urla muzica, doar nu asculta Mozart la casti si beau ceai.

  3. Darga anonimule, multi dintre noi nu ajung de 3-4 ori la supermarket, uneori nici de 2 ori, iar magazinele de cartier sau sat sunt cele prin care ne asiguram necesarul. Ba mai mult, foarte multi dintre noi, nici nu mai circulam cu masina, dar facem naveta, iar inchiderea magazinul la ora 18:00 cand multi dintre noi ajung pe la 19:00 acasa, ne cam lasa flamanzi si fara de multe.
    Cretineala asta de masura nu va face decat sa ne oblige sa ne inghesuim pe la magazinele din oras, sa pierdem trenul sau autobuzul, practic fiind o masura data cu curul.
    In mod normal trebuia sa lungeasca programul, dar sa restrictioneze numarul de persoane si distanta dintre ele.
    dar cand gandesti cu capul din pantaloni asta este.
    Asta fara sa mai vorbim ca micosrarea sau marirea ratei de infectare este data din pix si singurul scop este falimentarea si a ceea ce a mai ramas viabil din afacerile mici si mijlocii.

    • Lasa-l in durerea lui de anonim. Eu doar ii doresc sa-si imparta 12 ore pe zi intre servici + drum ( 9-10 ore) + cumparaturi+ scutece si medicamente la copil + parinti batrani care trebuie ajutati + reparatii in casa ( sambata si duminica nu mai poti sa cumperi un surub) + evemtuale relaratii la masina si combustibil + o gramada de altele. Daca esti modelul care sta cu mana in p__a e ok, dar nu suntem toti asa!