Pesta porcina africana descoperita in apropiere de Timisoara. Animale moarte gasite pe camp

TIMISOARA. Focar de pesta porcina descoperit intr-o localitate aflata langa Timisoara.

CITESTE SI: Aproape 400 de noi cazuri de COVID si 10 morti, in ultimele ore in Timisoara si in judet. Avem 50 de localitati in Zona Rosie in Timis 

Boala a fost depistata la 3 porci gasiti morti pe un camp din afara localitatii Parta. Medicii veterinari au prelevat probe de la animale si le-au trimis la Institutul de Diagnostic si Sanantate Animala din capitala. Dupa analizarea esantioanelor trimise, virusul a fost confirmat, iar rezultatele au fost prezentate Comitetului Local de Combatere a Bolilor.

Prefectul Zoltan Nemeth a convocat o sedinta de urgenta in urma careia au fost stabilite zonele circulare de protectie si supraveghere, de 3, respectiv 10 kilometri, in jurul focarului.

Zona de protectie cuprinde localitatea Padureni, iar cea de supraveghere cuprinde Sagul, Parta, Peciu Nou, Petroman, Obad, Jebel, Conacul Iosif, Liebling, Giroc si Chisoda.

Autoritatile au precizat ca pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire, acest virus avand, insa, impact la nivel social din punct de vedere economic pentru specia suina.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.