Alte trei localitati din vestul tarii, in carantina pentru urmatoarele doua saptamani. Incidenta cazurilor de COVID-19 a sarit de 6

Cresterea alarmanta a incidentei cazurilor de COVID a dus la carantitarea altor doua municipii si a unui oras din vestul tarii.

CITESTE SI: Ceea ce ati facut, cu ajutorul unor autoritati locale fara responsabilitate si discernamant, este cea mai grava forma de incalcare a democratiei si respectului unei comunitati. Mesajul HORECA din Timisoara pentru Raed Arafat 

Astfel, incepand de marti dimineata, de la ora 8, Bradul si Petrosaniul, dar si orasul Simeria, din judetul Hunedoara, au intrat in carantina pentru urmatoarele 14 zile. Ordinele au fost semnate de seful DSU, Raed Arafat.

Tinand cont de Hotararile Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Hunedoara, emise pe baza Analizei de risc a Directiei de Sanatate Publica a Judetului Hunedoara si a Avizului Institutului National de Sanatate Publica, au fost semnate ordinele de carantinare zonala pentru municipiile Brad, Petrosani si orasul Simeria din Jud.Hunedoara, cu aplicabilitate din data de 23.03.2021, ora 08:00, pentru o perioada de 14 zile„, transmite Grupul de Comunicare Strategica.

Primarul oraşului Petrosani, Tiberiu Iacob-Ridzi, sustinea luni ca propunerea de instituire a carantinei zonale apartine autoritatilor sanitare judetene, dar ca el nu este de acord cu aceasta, cu atat mai mult cu cat „pentru alte localitati s-au facut derogari”, scrie stiripesurse.ro.

La ultima raportare, la Petrosani au fost raportate 244 de cazuri la o populatie de 40.438 de locuitori (6,03 cazuri la mie), Brad inregistra 99 de cazuri la o populatie de 15.312 locuitori (6,47 cazuri la mie) si orasul Simeria 85 cazuri la o populatie de 13.568 de locuitori (6,26 cazuri la mie).

Foto: zhd.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.