Un sonar, masini de interventie si motopompe, printre noile dotari ale pompierilor din Timis. Foto

TIMISOARA. Pompierii din Timis au primit noi dotari care ii vor ajuta sa fie mai eficienti in salvarea de vieti.

CITESTE SI: 8,15 rata de infectare cu COVID la Timisoara. Avem 7 morti si aproape 450 de noi cazuri de coronavirus in Timis. Comuna in care incidenta ajunge la 15 la mia de locuitori 

Pompierii au, de joi, doua autospeciale de prima interventie de tip AMAROK, cu tractiune 4X4, cabina dubla, masa maxima de 3 tone si suspensie off-road ranforsata. Masinile de acest tip sunt dotate cu un grup de pompare de ultrainalta presiune de 100 de bari.

De asemenea, salvatorii au primit 7 motopompe transportabile cu tun independent, 7 motofierastraie, dar si un sonar ce va fi folosit in operatiunile de cautare si salvare in lacuri sau balti.

Banii pentru aceste dotari au venit de la Consiliul Judetean Timis.

Acestea nu au fost insa singurele echipamente intrate in dotarea ISU Timis.

In urma implementarii unor proiecte transfrontaliere Romania-Ungaria, din fonduri europene au fost achizitionate trei autospeciale complexe de stingere cu apa si spuma cu modul de descarcerare si prim ajutor. Una dintre acestea are si un sistem de hidroperforare. Aceste proiecte au fost implementate in colaborare cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara ADIVEST.

Toate aceste noi echipamente vin in sprijinul cetatenilor aflati in dificultate. Colaborarea cu institutiile publice locale pentru achizitionarea de autospeciale noi si tehnica de interventie care sa ne ajute la indeplinirea cu succes a misiunii noastre de salvare de vieti si protejarea bunurilor cetatenilor județului Timis, este unul din obiectivele principale ale unitații noastre si in anul 2021. Stabilirea acestor parteneriate ne ajuta in asigurarea unui raspuns eficient in situatii de urgenta si au rolul de a proteja cetatenii‘, transmit reprezentantii ISU Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.