Focarele de pesta porcina din 11 localitati din Timis au fost stinse. Ce restrictii raman in vigoare

TIMIS. Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Timis a stins vineri mai multe focare de pesta porcina, insa in localitatile unde a fost semnalata boala raman in vigoare mai multe interdictii.

CITESTE SI: Am trecut de 850.000 de infectari cu COVID-19, in Romania. Peste 5.000 de cazuri si 108 decese, doar in ultimele 24 de ore 

Este vorba despre focarele din Criciova, Jdioara, Gavojdia, Drinova, Botesti, Botinesti, Juresti, Bunea Mare, Bighici, Temeresti si Colonia Mica.

Se interzice popularea exploatatiilor non-profesionale in care au evoluat focare de pesta porcina africana pe o perioada de 6 luni, ca urmare a nerespectarii conditiilor de biosecuritate prevazute de Ordinul ANSVSA nr.20/2018, ca masura de protectie avand in vedere numarul mare de suine aflate pe raza judetului Timis.
Repopularea se va putea face numai dupa notificarea DSVSA Timis.
Raman in vigoare toate masurile de prevenire a introducerii virusului pestei porcine africane pe teritoriul judetului Timis.
– suinele trebuie sa fie identificate;
– miscarea animalelor se va efectua numai dupa solicitarea avizului sanitar veterinar la DSVSA Timis;
– intocmirea documentelor sanitare veterinare de catre medicul veterinar de libera practica imputernicit de la Circumscriptia Sanitara Veterinara de Asistenta„, transmit reprezentantii Comitetului pentru Situatii de Urgenta.

Specialistii Directiei Sanitar Veterinare precizeaza ca pesta procina africa este un virus care nu afecteaza oamenii, neexistand niciun risc de imbolnavire.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Si ne minunam ca suntem obligati sa importam carnea de porc. Oare cati porci (adevarati) au fost sacrificati anul trecut in RO din cauza pestei porcien? In cifre absolute si in procente din ce a ramas neinfectat?