Proiect de lege. Carantina nationala de Paste in una dintre cele mai afectate tari de pandemie din Europa

Pastele nu va fi nici in acest an unul obisnuit din pricina pandemiei de coronavirus.

Autoritatile italiene pregatesc un proiect de lege prin care vor sa impuna carantina la nivel national cu ocazuia sarbatorilor pascale, intre 3 si 5 aprilie.

Magazinele non-esentiale vor fi inchise peste tot in tara in perioada 3-5 aprile, iar cetatenii vor putea iesi din casa doar pentru a merge la munca sau pentru urgente medicale ori de alta natura.

Restrictiile vor fi sporite si in zonele care sunt in scenariul galben (risc scazut de transmitere a bolii), deplasarea intre localitati fiind limitata, restaurantele si barurile inchise. La fel scolile.

Odata cu masurile impuse la nivel national, Italia se pregateste de o regandire a restrictiilor in cele 20 de regiuni al tarii, dupa o evaluare saptamanala, in functie de evolutia numarului de cazuri. Autoritatile aplica si aici mai multe tipuri de scenarii: alb, galben, portocaliu si rosu, in functie de nivelul de risc, scrie hotnews.ro.

Proiectul ar urma sa fie aprobat in sedinta de vineri a guvernului.

Joi, Italia a raportat aproape 26.000 de noi cazuri de Covid-19 si 373 de decese.

Foto: espresso.repubblica.it

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.