Grecia isi redeschide granitele pentru turisti. Ce conditii trebuie respectate

Grecia planuieste sa primeasca turisti de la jumatatea lunii mai, daca o vor permite conditiile epidemiologice.

CITESTE SI: Liber la programarea pentru vaccinul impotriva COVID-19 pentru toata lumea, la Timisoara si in judet. Incepe etapa a treia 

A spus-o ministrul grec al turismului, Harry Theoharis, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta iun cadrul Targului de Turism de la Berlin.

Pe baza planificarilor facute de minister, Grecia intentioneaza sa se deschida pentru turism la data de 14 mai, urmand ca pana atunci sa fie ridicate treptat restrictiile existente.

In paralel, ministrul grec al turismului a oferit informatii si despre cadrul de functionare, precum si despre modalitatea în care vor veni turistii în Grecia.

El a subliniat ca turistii din strainatate vor fi bine-veniti daca au fost vaccinati sau daca au anticorpi sau daca prezinta un test negativ efectuat înainte de calatoria în Grecia, scrie hotnews.ro.

Turistii vor fi supusi unor eventuale testari aleatorii, la fel ca anul trecut. O diferenta semnificativa ar fi utilizarea testelor rapide, ceea ce înseamna ca obligativitatea carantinarii va intra în vigoare imediat, în cazul unui rezultat pozitiv.

Toate necesitatile de sanatate, spitalizare etc – legate de Covid – vor fi acoperite de statul grec, fara costuri din partea turistilor.

Toate regulile în vigoare pentru cetatenii greci vor fi valabile si pentru turisti – fara deosebire si exceptii. Purtarea mastii, de exemplu, este obligatorie în spatiile publice, iar acest lucru va fi valabil pentru toata lumea.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.