Conform ultimelor rezultate. Ripensia Timisoara, un nou meci bun cu o echipa cu pretentii si un scor pozitiv

TIMISOARA. Ripensia a jucat duminica pe terenul Dunarii Calarasi, un meci mai important pentru gazde, decat pentru oaspeti, deoarece amfitrionii puteau urca pe un nesperat loc secund. Banatenii au jucat insa pentru onoare si pentru a strange zestre in play-out, acolo unde vor urma dueluri grele. Cum Ripi a terminat la egalitate ultimele doua meciuri directe cu Calarasiul (1-1 acasa si 1-1 in deplasare), dar a obtinut si doua remize in campionat, 2-2 in deplasare cu Rapidul si 1-1 acasa cu Miercurea Ciuc, remiza de astazi de pe malul Dunarii, 2-2, nu ar trebui sa uimeasca.

CITESTE SI: Peste 300 de imbolnaviri la Timisoara si in judet, in ultimele ore, dar si 3 decese. Cea mai mare rata de infectare cu COVID din judet depaseste 12 la mia de locuitori 

Trebuie spus insa ca Ripensia a facut un meci cu adevarat bun si a fost la mai putin de 5 minute de un mare succes. De cealalta parte, Calarasiul s-a vazut cu sacii in caruta la pauza si a tremurat pana la urma pentru a nu pierde acasa un meci considerat accesibil.

Cu un lot nu foarte valoros, dar omogen si ambitios, Ripi a fost vioara intai la Calarasi, dominand partida. Totusi in minutul 45, Puscas a deschis scorul cu un sut superb de la marginea careului mare. Ca si in precedentele jocuri, echipa ros-galbena parca joaca mai bine cand este condusa. A egalat in minutul 75 prin Sokovic, care a facut dubla apoi in minutul 84. Nu a fost destul pentru victorie, Puscas realizand si el dubla, dupa un corner, la care oaspetii au cerut indelung aut de poarta.

S-a terminat 2-2, un scor pozitiv pentru Ripensia, care insa merita mai mult de la acest joc. Tinand cont ca a fost insa condusa de o echipa cu pretentii la Liga 1, acest punct este binevenit.

Dunarea: Began – Sirbu, Crisan, Lopez, Salceanu – Puscas – Djuric (46, Tudoran), Sava (73, Ciucur), Carstocea (81, V. Alexandru), Kanda (73, Calu) – Bud. Antrenor: Cristian Pustai.

Ripensia: Dobre – A. Macritchii, Rogac (74, Coulibaly), Lalic, Gladun – V. Macritchii, T. Calin – Piftor (74, M. Ene), Neagu (67, A. Popovici), Tudorache (68, Vasluian) – Sokovic (87, Golda). Antrenor: Cosmin Petruescu.

In runda viitoare, Ripesia va juca pe teren propriu impotriva unei alte formatii cu pretentii la play-off, Viitorul Pandurii Targu Jiu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.