Stejarii, la un nou inceput de drum. Nationala de rugby, cu 7 jucatori de la Timisoara evolueaza in weekend in Rusia

Nationala de rugby a Romaniei va debuta sambata, 6 martie, in editia 2021 a Rugby Europe Championship, intr-un meci cu Rusia, la Soci.

CITESTE SI: Se prelungeste carantina pentru Dumbravita si Sandra. Se inchid Dudestii Vechi si ies Sag si Nitchidorf. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta luata la Timisoara 

Pentru aceasta partida, prima pe care Stejarii o vor disputa dupa un an, staff-ul tehnic a stabilit un lot de 36 de jucatori, 22 de inaintasi si 14 jucatori de treisferturi. 7 dintre ei sunt de la vicecampioana SCM Timisoara. Partida se poate urmari in direct doar pe internet, RugbyEurope Tv.

A fost o asteptare destul de lunga si ca echipa, suntem incantati sa revenim in competitiile internationale, sa jucam dupa un an. Asteptam cu nerabdare acest prim meci al editiei actuale, cu Rusia. Jucatorii s-au pregatit foarte bine si stiu ce asteptari avem de la ei pentru meciul de sambata. Rugbyul jucat la acest nivel iti ofera noi provocari si pentru echipa noastra este important sa incepem bine partida, sa punem presiune si sa transformam acea presiune in puncte. Trebuie sa fim foarte disciplinati in joc de-a lungul celor 80 de minute. Ceea ce-mi doresc ca antrenor este sa vad cat de mult munceste echipa si atitudinea colectiva pe care o arata in acest meci impotriva Rusiei“, a declarat Andy Robinson, antrenorul Romaniei.

Eugen Capatana, Lucian Muresan, Vlad Neculau, Gabriel Rupanu, Catalin Fercu, Stephen Shennan si Ionel Melinte sunt jucatorii de la Timisoara chemati sub tricolor pentru acest meci, alaturi de secundul echipei, dar si al nationalei, Sosene Anesi.

Meciul inseamna si debutul campaniei de calificare pentru Mondialul din 2023 din Franta. Se contorizeaza rezultatele din REC 2021 si 2022.

Meciurile Romaniei la REC2021:
6 martie, Soci
Rusia – Romania
13 martie, Lisabona
Portugalia – Romania
20 martie
Romania – Spania
27-28 martie
Georgia – Romania
3-4 iulie
Romania – Belgia/Olanda

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.