Performanta de exceptie pentru Benjamin Bodo de la CSU Politehnica Timisoara. Dupa aurul la floreta, a venit si un argint la spada

TIMISOARA. Cu siguranta Benjamin Bodo este performerul Campionatelor Nationale de Scrima, care s-au incheiat joi la Bucuresti. Deja campion national la floreta, sportivul banatean a participat in premiera si la spada, unde a ajuns pana in finala competitiei, castigand argintul national.

Dupa ce a obtinut medalia de aur de la floreta, Bodo a hotarat de comun acord cu antrenorul Iulian Teca si cu presedintele clubului CSU Politehnica Adrian Tal sa incerce si la spada. Si cum incercarea moarte nu are, acesta a avut un parcurs lung incununat cu o neasteptata medalie.

In primul tur, Benjamin a avut un meci extrem de greu cu Mihai Ciovica de la CSU Craiova, dar banateanul a avut nervii mai tari reusind tusa decisiva, 15-14. Apoi a urcat pe plansa contra lui Anton Cimpan de la Satu Mare, oras de unde Bodo a venit la Timisoara si s-a impus cu 15-11. A urmat faza optimilor, iar banateanul a avut un tur mai usor, 15-7, tot cu un sportiv de la Satu Mare, Lehel Nagy. In sferturi a urmat un meci nerecomandat cardiacilor, dar Bodo a reusit o victorie de senzatie, 15-14 cu Alexandru Oroian, CSM Satu Mare.

In semifinale, Bodo s-a descurcat excelent, 15-10 cu dinamovistul David Statie. A urmat marea finala si un nou meci foarte spectaculos, dar castigat de aceasta data de Mario Persu de la CSU Craiova.

Oricum un argint valoros pentru Benjamin Bodo, care demonstreaza mult talent si ambitie, iar tanarul sportiv se pregateste deja pentru turneul preiolimpic care va avea loc in aprilie, sportivul timisoarean visand cu ochii deschisi la o calificare la Tokyo.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.