Incendiu la Spitalul Marius Nasta, in sectia mobila de Terapie Intensiva. Pacienti evacuati

Alerta duminica seara, dupa ce a fost anuntat un incendiu in caravana mobila ATI de la Spitalul Marius Nasta. Au intervenit zeci de pompieri.

Cel care a sunat la 112 a spus ca exista flacara in partea superioara a camionului medical, au intervenit 8 masini de stingere, autoscara, ambulanta cu medic, echipaje de prim ajutor. Fumul a fost vazut in jurul orei 22.30. In containerul ATI de la Marius Nasta erau 7 pacienti, dintre care cinci intubati, care au fost relocati in cladirea spitalului.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a ajuns la spital pentru a cerceta ce s-a intamplat la fata locului.

Din fericire nimeni nu a fost ranit.

Ministerul Sanatatii a fost informat despre un incident la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucuresti. Din primele informatii este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobila ATI din exetriorul spitalului la care s-a inregistrat o degajare de fum. in interior se aflau 7 pacienti. Nu sunt victime. Se efectueaza evacuarea de siguranta a pacientilor. Toti pacientii raman internati in institut. Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii a ajuns la unitatea sanitara. Revenim cu detalii despre situatia pacientilor„, transmit reprezentantii Ministerului Sanatatii.

UPDATE: „Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” informeaza pacienții, aparținatorii si opinia publica in legatura cu faptul ca, in aceasta seara a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unitații mobile ATI. Niciun pacient nu a fost ranit in urma acestui incident, iar in prezent pacienți aflați in unitatea mobila ATI sunt transferați in compartimentul ATI din interior. in prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația si a lua masurile care se impun„, a transmis medicul Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”.

UPDATE: Seful DSU Raed Arafat a făcut luni scurte declarații cu privire la incidentul de la Marius Nasta din Capitală.

„A pornit un generator. Fumul care a ieșit de la eșapament plus aerul care circula de la tir care e cald și când iese produce aburi sau condens. Deci astea au fost problemele. Șapte pacienți erau, dar oricum au fost evacuați pentru siguranță. Astăzi va fi verificat din nou de către pompieri la lumina zilei”, a declarat Raed Arafat, adăugând că „întotdeauna este loc de îmbunătățiri”.

Conform IGSU, un ventilator extern a scos fum şi mai multe echipaje de intervenţie s-au deplasat la unitatea medicală. Pacienţii, ventilaţi non invaziv, însă „cu forme severe” ale COVID-19, au fost transferaţi.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat că a fost un incident minor, dar că a fost o ”sperietură mare”, că pacienţii sunt cu toţii în regulă, iar viaţa lor nu a fost pusă în pericol.

Reprezentanţii ISU au afirmat că în habitaclu, unde erau pacienţii, nu a pătruns ”nici abur, nici fum”.

Sursa: Antena3

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.