Specie pe cale de disparitie clonata din ramasitele unui animal mort de peste 30 de ani

Premiera realizata de oamenii de stiinta in Statele Unite ale Americii. Specialistii au reusit sa cloneze un dihor cu picioare negre.

CITESTE SI: Autostrada Timisoara – Drobeta Turnu Severin – Calafat s-a transformat intr-un… drum expres, pe hartie, in doar o saptamana. Banii pentru documentatie, prinsi in bugetul pe 2021 

Animalul a fost clonat folosindu-se genele unui exemplar al speciei mort in 1988 si ale carui ramasite au fost inghetate pe vremea cand tehnologia manipularii ADN-ului era inca in stadiul de pionierat.

Dihorul creat de biologi s-a ‘nascut’ in 10 decembrie si este unul salbatic, cu toate ca mama surogat este un animal domestic. Cei care il ingrijesc dau asigurari ca puiul este intr-o stare buna.

Poti tine in mana un pui de dihor cu picioare negre care apoi va incerca sa-ti rupa degetul. Se tine bine”, a declarat coordonatorul efortului de recuperare a speciei, din cadrul Serviciului de protectie a Pestilor si Faunei din SUA.

Cei care ingrijesc puiul de dihor cu picioare negre l-au botezat Elizabeth Ann. Aceasta e a doua specie pe cale de disparitie clonata in ultimul an in Statele Unite, dupa ce vara trecuta, la un centru din Texas, s-a nascut un cal salbatic mongol, scrie digi24.ro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.