Tulpina noua de coronavirus descoperita in Europa. Testele PCR ar putea sa nu o detecteze

Oamenii de stiinta au descoperit o noua tulpina de SARS-CoV-2 in sudul Finlandei.

CITESTE SI: Avem noi cazuri de infectie cu tulpina britanica a virusului SARS CoV-2, depistate la Timisoara 

Noua varianta a virusului – denumita Fin-796H – prezinta mutatii similare cu cele gasite la tulpinile din Marea Britanie sau Africa de Sud. Cu toate acestea, varianta finlandeza este considerata unica.

„Tulpina a fost depistata la un pacient, saptamana trecuta, astfel ca inca nu stim cat e de rezistent la vaccinuri”, a declarat Taru Meri, cercetatoare la Vita Laboratories.

Cu toate ca aceasta tulpina a fost descoperita in Finlanda, este putin probabil sa aiba originea in aceasta tara, care a inregistrat o rata redusa de infectare cu coronavirus, noteaza stirileprotv.ro.

Aceasta noua tulpina are un cod genetic complet diferit de cel al tulpinilor de SARS-CoV-2 descoperite pana in prezent, a declarat si Petri Auvinen, directorul Departamentului de cercetare al Institutului de Biotehnologie din cadrul Universitatii din Helsinki.

Tulpina finlandeza ar fi cea de-a patra diferita dupa cele gasite in Africa de Sud, Marea Britanie si cea descoperita in urma cu mai bine de o luna in Japonia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Oricum testele nu detecteaza nimic