Romania, considerata zona de risc pentru nemti. In ce conditii vor intra romanii in Germania

Germania a stabilit noi reguli pentru cei care vor sa intre pe teritoriul sau, la cateva zile dupa ce a inchis granitele cu Cehia si regiunea austriaca Tirol.

CITESTE SI: Liber pentru igluuri la Timisoara, a decis Consiliul Local. Dar la alta rata de infectare cu COVID 

Accesul este interzis persoanelor care s-au aflat anterior in asa-numitele „zone speciale de risc” – categoria 1 (state in care au fost depistate noi tulpini ale virusului SARS-CoV-2) si in „zone speciale de risc” – categoria 2 (statele cu incidenta ridicata), scrie ziare.com.

Romania este inclusa in lista cu „zone de risc” (categoria 3). Ministerul Afacerilor Externe mentioneaza ca este permisa, in mod exceptional, intrarea in Republica Federala Germania pentru urmatoarele categorii de persoane:

* cetatenii germani si membrii de familie ai acestora
* persoanele cu resedinta sau drept de sedere in Republica Federala Germania
* transportatorii de marfuri
* personalul medical
* persoane care au un motiv umanitar sau medical urgent;
* persoane care calatoresc din insarcinarea AIEA sau ONU;
* anumite categorii de lucratori necesari pentru mentinerea functionalitatii unor companii din branse relevante din punct de vedere sistemic, lista acestor categorii urmand sa fie stabilita la nivelul autoritatilor de land.

Persoanele care se incadreaza in exceptiile mentionate trebuie sa respecte urmatoarele conditii pentru permiterea intrarii pe teritoriul german:

*** sa prezinte un test negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat in ultimele 48 de ore anterior sosirii. Sunt acceptate atat testele biologic-moleculare RT PCR, cat si cele antigen efectuate in conformitate cu criteriile stabilite de Institutul Robert Koch. Certificatele care atesta rezultatul testului pot fi prezentate in limba germana, engleza sau franceza, tiparite sau in format electronic;

*** sa se inregistreze online pe pagina de internet www.einreiseanmeldung.de;
*** sa efectueze o perioada de carantina de zece zile (care poate fi suspendata doar dupa obtinerea unui rezultat negativ al unui nou test efectuat incepand cu a cincea zi de la sosire).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.