Vijelii vin odata cu norul de praf saharian care intra in tara prin Banat si traverseaza Romania. Ultimul anunt al meteorologilor

Cod Galben de vant puternic in Banat. Meteorologii au emis o avertizare de fenomene ce vor afecta o buna parte din tara. De altfel, in noaptea de duminica spre luni, un nor de praf din Sahara va traversa Romania, intrand prin vestul tarii.

CITESTE SI: Chefuri sparte de politisti intr-un oras din Banat. Sarbatoritii au primit amenzi drept cadou 

Norul de praf va ajunge mai intai deasupra Banatului, pentru ca mai apoi sa se extinda si in restul tarii.

Depunerile de praf vor putea fi observate in special in zonele in care ploua.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) informeaza ca, pana in 9 februarie, circulatia aerului, preponderent din sector sudic, favorizeaza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer incarcate cu particule de praf de origine sahariana, indeosebi catre sudul, centrul si sud-estul Europei, inclusiv deasupra Romaniei.

In aceasta perioada, temporar in tarile de la vest si sud-vest de tara noastra, se semnaleaza precipitatii, astfel incat concentratia particulelor de praf care urmeaza a ajunge deasupra Romaniei va fi redusa.

Depunerile de praf in tara noastra vor putea fi observate in zonele si intervalele cu ploaie, cel mai probabil in noaptea de duminica spre luni (7/8 februarie in regiunile vestice, nord-vestice si la munte, iar la inceputul saptamanii viitoare si in restul tarii„, a anuntat pe pagina sa de Facebook Ministerul Mediului.

Va reamintim, asemenea fenomene au mai fost inregistrate in ultimii ani. Un nor de praf similar s-a abatut asupra Banatului la jumatatea lunii mai a anului trecut.

Tot incepand de duminica dupa-amiaza, meteorologii au emis si un cod galben de vant pentru zona Banatului care va fi valabil incepand cu ora 16.00 si se va intinde pana luni la pranz.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.