Formularul prin care parintii isi dau acordul ca elevii sa fie testati pentru COVID la scoala va fi modificat

Vineri, Ministerul Sanatatii a dat publicitatii un formular pe care parintii vor trebui sa il completeze odata cu revenirea de luni a copiilor in clase. Documentul prin care acestia isi dadeau acordul pentru testarea rapida antigen a elevilor nu mai este de actualitate.

CITESTE SI: Noua administratie nu mai vrea stadionul de tip lego din zona Buziasului, la Timisoara. Se fac planuri pentru o noua arena 

Documentul urmeaza sa fie modificat. O spune chiar ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Acest formular va fi schimbat, vor fi adaugate informatii ca sa fie adus in conformitate cu legislatia in domeniu”, a declarat Sorin Cimpeanu, sambata seara, la Realitatea PLUS.

Ministrul Educatiei a mai precizat ca formularul nu este necesar in prima zi de scoala si va fi utilizat doar in cazul in care un elev prezinta simptome sau este contact al uni caz confirmat, iar parintii doresc sa fie testat in scoala, scrie news.ro.

Acel formular trebuie sa fie scris si semnat si va fi necesar in cazul in care copilul prezinta simptome sau in cazul in care sunt colegi contacti directi ai unui caz confirmat. Acel formular nu este necesar in prima zi de scoală, nu scrie niciunde. Daca cineva vrea sa-l duca in prima zi de scoala, noi vom incerca sa acoperim si aceasta situatie si sa transmitem precizari catre scoli in asa fel incat profesorii sa le primeasca… Daca are simptome sau e contact direct al unui coleg confirmat, in aceasta situatie vi se va cere acest consimtamant informat si semnat„, a completat Sorin Cimpeanu.

Formularul pus la dispozitie de Ministerul Sanatatii il puteti descarca AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.