Formularul prin care parintii isi dau acordul ca elevii sa fie testati pentru COVID la scoala

Ministerul Sanatatii a dat publicitatii formularul pe care parintii vor trebui sa il completeze daca copiii lor se intorc de luni in clase. Prin acest document acestia isi dau acordul pentru testarea rapida antigen a elevilor la scoala.

CITESTE SI: Ies pe linii cele 15 microbuze scolare ale Societatii de Transport Timisoara, incepand de luni. Vezi toate traseele 

Ministerul Sanatatii recomanda ca formularul sa fie adus la unitatea de invatamant inca de luni.

In cazul elevilor care prezinta in timpul orelor de curs simptome specifice COVID-19, Ministerul Sanatatii recomanda testarea cu teste antigen rapide in cabinetele medicale scolare, atunci cand acest lucru este posibil. Testarea este esentiala pentru deschiderea in siguranta a scolilor, pentru sanatatea copiilor si profesorilor si pentru binele intregii comunitati. Pentru ca testarea sa fie posibila, este necesar ca parintii sa isi exprime in scris consimtamantul. Recomandam parintilor sa aduca din prima zi de scoala formularul de consimtamant tiparit si semnat, pentru ca elevii sa poata fi testati imediat atunci cand este nevoie,” se arata intr-o postare pe pagina oficiala de Facebook a Ministerului Sanatatii.

Formularul contine datele de identificare ale parintelui, clasa si scoala unde invata copilul. De asemenea, documentul trebuie completat cu majuscule.

Formularul pus la dispozitie de Ministerul Sanatatii il puteti descarca AICI.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat vineri ca recomanda ca parintii sa semneze acordul de testare Covid pentru elevi cat mai repede, precizand ca vor exista teste antigen in scoli, scrie hotnews.ro.

Parintii trebuie sa își exprime acordul pentru testare, este foarte important. Vor exista teste rapide in scoli, o parte au fost deja distribuite catre scoli…Daca refuza testarea la scoala si nu anunta nici medicul familie, atunci DSP va lua decizia sa nu poata participa la cursuri in continuare. Daca este suspect”, a spus vineri ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.