Va fi nevoie de test COVID negativ pentru a intra in Bulgaria

Romanii care vor sa mearga la schi in Bulgaria in urmatoarea perioada nu vor putea intra in tara vecina fara un test PCR negativ.

CITESTE SI: Israelul interzice toate zborurile de pasageri de teama noilor tulpini COVID. Castiga timp sa vaccineze cat mai multa populatie 

Autoritatile de la Sofia intentioneaza sa introduca aceasta regula dupa ce in ultimele zile au fost descoperite 8 cazuri de infectare cu COVID 19, tulpina depistata in Marea Britanie, scrie hotnews.ro.

Decizia oficiala urmeaza sa fie luata in scurt timp de Guvernul bulgar.

Astazi vom face demersuri pentru a face obligatorii testele PCR pentru toti calatorii care vor sa intre in tara, inclusiv pentru cei din Uniunea Europeana”, a afirmat luni Konstantin Angelov, ministrul Sanatatii din Bulgaria, in timpul unei ședinte de guvern.

Numarul infectiilor noi cu SARS COV 2 a scazut semnificativ in Bulgaria in ultimele saptamani, iar autoritatile intentioneaza sa relaxeze unele restrictii, dar si sa permita redeschiderea scolilor gimnaziale, a centrelor comerciale si a salilor de fitness, incepand din 4 februarie.

Foto: sofiaglobe.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Era si pana acum.Ce e asa senzational?Ce va mai place shaorma….

  2. Până azi nu îți trebuia test covid, săptămâna viitoare este vacanță la copii și sunt către au rezervat sa plece la ski în Bulgaria. Nu este plăcut! Așa din scurt

  3. deocamdata este o stire! verificati pe AMBASADA ROMÂNIEI în Republica Bulgaria la sectiunea Ambasada->Actualitatea ambasadei (https://sofia.mae.ro/local-news). Cand va aparea acolo atunci s-a luat vreo hotarare.