Primul deces dupa vaccinare in Romania. A murit o femeie la cateva ore dupa ce a facut vaccinul anti COVID. Ce spun medicii

O femeie a murit vineri, la scurt timp dupa ce a facut vaccinul anti COVID. Avea 73 de ani, nu a facut nicio reactie dupa ce a primit prima doza, iar dupa cateva ore s-a stins, aceasta fiind grav bolnava.

CITESTE SI: Sistem de oxigen umidificat si incalzit, folosit in noul tratament pentru pacientii infectati cu COVID 19 la Timisoara 

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis ca este vorba de o femeie din Bacau, vaccinata in cursul zilei si care nu a prezentat reactii imediat dupa prima doza, a murit la cateva ore dupa.

Incidentul este considerat a fi fara legatura cu vaccinarea.

Astazi, în jurul orei 19.00, Directia de Sanatate Publica Bacau a anuntat decesul unei persoane de sex feminin, în vârsta de 73 de ani, cunoscuta cu multiple afectiuni cronice. Din datele primite pâna la acest moment, persoana a fost vaccinata împotriva COVID19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judetean de Urgenta Bacau. În perioada de supraveghere post-vaccinala, persoana nu a prezentat modificari ale starii de sanatate. Dupa perioada de monitorizare, persoana a parasit centrul de vaccinare, fara alte acuze”, a transmis, vineri seara, CNCAV.

Ulterior, femeia a fost transportata la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a aceluiaşi spital, unde a intrat în stop cardio-respirator şi nu a raspuns la manevrele de resuscitare.

Informatiile primite pâna la acest moment sugereaza o suprapunere de evenimente fara legatura de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadreaza cazul în categoria evenimentelor coincidențe. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, evenimentul coincident este definit ca «evenimentul produs dupa vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia»”, a mai precizat Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dacă cumva era depistată cu o zi înainte pozitivă cu COVID, sigur decesul avea 100% de-a face cu Covidul. Asa, nu are nicio legătură cu vaccinarea.
    Nu încercați să mă contraziceti, că vedem de 10 luni cum orice om cu multe multiple afecțiuni cronice, cu comorbiditati, care înainte de a muri este testat pozitiv, automat e trecut la categoria decedatilor de Covid. Nu contează că avea cancer în stadiu terminal, că avea obezitate, diabet sau AVC-uri, nimic nu mai contează, dacă a iesit pozitiv, cauza e Covid. Iar acum, când la doar câteva ore după vaccin cineva moare, au fost „coincidențe”…

    • P.S. Nu spun că a murit neapărat de la vaccin, ci că multe (majoritatea) din decesele raportate la Covid sunt de fapt din alte cauze.

    • P.S. Nu spun că a murit neapărat de la vaccin, ci că multe (majoritatea) din decesele raportate la Covid sunt de fapt din alte cauze.