Daca vii din aceste tari in Romania, intri in carantina doua saptamani. Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizata

48 de state de pe toate continentele au fost incluse pe lista actualizata a zonelor cu risc epidemiologic ridicat, care va intra in vigoare incepand din aceasta noapte.

CITESTE SI: Nu mai intri in carantina cand te intorci in Romania din tari aflate in zona galbena, daca ai facut vaccinul anti COVID. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a actualizat lista tarilor, zonelor, teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie masura carantinei pentru persoanele care sosesc in Romania din acestea.

Cei care vin din tarile aflate pe lista sunt obligati sa stea in carantina 14 zile. Acestia pot iesi din carantina dupa a 10 zi, daca efectueaza un test pentru SARS-CoV-2 in a 8 a zi de carantina, iar rezultatul acestuia este negativ si nu prezinta simptomatologie specifica.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.