Se prelungeste perioada pentru incheierea contractelor de furnizare a energiei electrice. Decizia ANRE

Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) a prelungit, inca o data, perioada in care consumatorii casnici isi pot prelungi contractele de furnizare a energiei electrice. Astfel, pana la 30 iunie, romanii care pana acum erau in regim reglementat isi pot alege o ofera in piata concurentiala de la furnizorul lor, se arata intr-un nou proiect de ordin al ANRE.

CITESTE SI: Dominic Fritz: Motivul pentru care in Timisoara vom avea doar 2 centre de vaccinare e ca sunt putine doze disponibile, nu ca n-ar fi fost amenajate toate in timp util de autoritati 

De la 1 ianuarie, acesti consumatori trec automat in piata de serviciu universal, cum era si pana acum, iar noutatea este ca, daca aleg oferta furnizorului lor pe piata concurentiala pana la 30 iunie, facturile lor se vor regulariza, astfel incat acea oferta sa se aplice incepand cu 1 ianuarie.

„Furnizorii de ultima instanta pot sa aplice clientilor casnici din serviciul universal, fara discriminare si conditionalitate, o reducere comerciala incepand cu data de 1 ianuarie 2021 si pana la cel putin 30 iunie 2021, egala cu diferenta dintre pretul din oferta de serviciu universal aplicabila in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2021 si pretul din oferta concurentiala prevazuta la alin. (2) valabila la data de 1 ianuarie 2021”, potrivit noului ordin.

In nota de fundamentare se arata care va fi impactul asupra consumatorilor/clientilor finali (variatii de pret sau altele asemenea): clientii casnici vor beneficia de o perioada mai lunga de timp pentru informare si pentru a putea decide cu privire la alegerea unei oferte de furnizare a energiei electrice, ceea ce va duce la alegerea celei mai potrivite oferte; clientii casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai buna oferta, fara abonament, si vor putea beneficia de o reducere comerciala care sa acopere diferenta dintre pretul din oferta de serviciu universal aplicabila in primul semestru al anului 2021 si pretul din oferta concurentiala transmisa; clientii casnici vor putea beneficia si din partea altor furnizori de o reducere comerciala care sa acopere diferenta dintre pretul din oferta de serviciu universal aplicabila in primul semestru al anului 2021 si pretul din oferta aleasa.

Citeste mai mult AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.