S-a blocat platforma ROVACCINARE in prima zi de inscrieri pentru etapa a II-a de vaccinare anti COVID. Explicatiile STS pentru oamenii care nu pot sa se programeze

Mai mult blocata decat functionala. Asa este platforma nationala pentru inscrierea la vaccinare. Imediat dupa ora 15.00 a zilei de vineri, cand a demarat operatiunea de inscriere, pagina a picat, iar oamenii nu au putut sa completeze formularele.

Zecii de mii de oameni au incercat sa acceseze pagina oficiala, dar in zadar.  Dupa inca o ora, au reusit sa se inscrie doar unele persoane juridice pe https://programare.vaccinare-covid.gov.ro.

Acum suntem in Etapa 2 din 3 a vaccinarii anti COVID-19. Programarea vaccinarilor este deschisa acum numai persoanelor juridice din domeniul sanatatii si social”, se arata intr-un mesaj publicat pe pagina de autentificare.

STS explica motivul pentru care platforma e blocata

Referitor la functionarea platformei nationale pentru programare la vaccinare impotriva COVID-19, Biroul de presa al STS face urmatoarele precizari: Având in vedere ca trecerea de la prima etapa s-a realizat incepând cu orele 15:00, in acest moment se realizeaza transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibila pentru etapa 1 pe varianta actualizata pentru etapa 2. Facem precizarea ca platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numarului de accesari multiple, fiind in procedura de actualizare. Specialistii STS desfasoara activitatile tehnice necesare pentru asigurarea functionarii in conditii de siguranta a platformei de programare la vaccinare”, au transmis reprezentantii STS.

Platforma pe care ar fi trebuit sa se inscrie românii incadrati in etapa a doua a campaniei de vaccinare s-a blocat vineri, la scurt timp dupa ora 15.00, ora la care autoritatile anuntau ca va fi disponibila pentru programarea persoanelor peste 65 de ani, a celor cu boli cronice, sau care desfasoara activitati in domenii esentiale.

Imediat dupa ora 15:00, platforma a avut mai multe probleme, fiind afisate diferite mesaje, de la eroare la incarcare, pâna la mesajul „A aparut o eroare. Contactati administratorul”.

In acest moment, la accesarea siteului https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, apare mesajul „in acest moment se incarca datele in aplicatia de programare pentru etapa a II-a de vaccinare. Va rugam sa reveniti! Va multumim pentru intelegere!”.

Daca utilizatorul incearca sa apese butonul „Ma programez”, acesta nu functioneaza.

UPDATEPlatforma online de programare pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 era funcțională vineri seara, la ora 19.00, potrivit unui anunț făcut de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Adevarul este insa altul.  In continuare persoanele fizice nu se pot in programa, intrucat odata completate toate datele, nu apare butonul pentru accesarea programarii, existand doar cel pentru medicii de familie care sa-si poata introduce codul de parafa.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.