Bani in plus pentru profesori dupa revenirea elevilor in banci. Anuntul ministrului Educatiei

Daca medicii care ajuta la campania de vaccinare impotriva COVID-19 urmeaza sa fie recompensati financiar, si profesorii vor primi bani in plus.

CITESTE SI: ‘Scoala online e ineficienta si greoaie. Cunostintele sunt greu de asimilat’. Consiliul Judetean al Elevilor din Timis despre problemele din timpul cursurilor la care copiii participa de acasa 

Anuntul a fost facut de ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, care spune ca profesorii isi vor putea rotunji veniturile daca la revenirea elevilor fizic la cursuri vor fi dispusi a ii ajute pe copii sa recupereze materia pierduta.

Seful de la Educatie spune ca s-au gasit si sursele de finantare necesare pentru recompensarea dascalilor, scrie hotnews.ro.

„Este esential sa putem relua scoala in format fizic pentru a evalua ce pierderi au inregistrat elevii, nu din perspectiva a ceea ce a predat profesorul, ci din perspectiva a ceea de a asimilat elevul. E nevoie de o identificare particularizata peste care sa intervii cu actiuni remediale. Am identificat sursele de finantare a actiunilor remediale… Cu siguranta profesorii vor primi bani conform cu volumul orelor de actiuni remediale pe care le vor presta”, a spus ministrul Educatiei.

Sorin Cimpeanu spune sunt peste o jumatate de milion de elevi care nu au avut acces la educatie corespunzatoare cat timp cursurile s-au desfasurat online, iar acest lucru trebuie remediat.

Sunt 7203 scoli in Romania, care trebuie sa fie chestionate prin intermediul sistemului informatic integrat. In momentul de fata, raportarile la nivelul zilei de vineri sunt urmatoarele: 237.000 de elevi, respectiv 286.000 de elevi nu au avut acces la mijloace informatice, respectiv internet”, a mai precizat ministrul Educatiei.

Foto: antena3.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cand isi da demisia din functia de rector in a 3-a legislatura. Curtea constitutionala s-a pronuntat ca numirea este ilegala. E un traseist promovat de Ponta care este depasit ca ministru.